• Turkhane Logo

ABD'den İsrail'e yıl sonuna kadar mühlet

Politico'ya konuşan yetkililer, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'e Hamas'a karşı savaşını bitirmesi için yıl sonuna kadar süre verdiğini belirtti.

13:17 10 Aralık 2023 Pazar
ABD'den İsrail'e yıl sonuna kadar mühlet
Politico'ya konuşan yetkililer, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'e Hamas'a karşı savaşını bitirmesi için yıl sonuna kadar süre verdiğini belirtti.

ABD merkezli haber sitesi Politico, Washingon yönetiminin, İsraile Gazzedeki savaşı sonlandırması için yıl sonuna kadar süre verdiğini yazdı. Politicoya konuşan üç yetkili, ABD Başkanı Joe Bidenın İsraile Hamasa karşı savaşını bitirmesi için yıl sonuna kadar süre verdiğini bildirdi. 

Haberde, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinkenın da 30 Kasımda Tel Avive gerçekleştirdiği ziyaretinde bu süreyi vurguladığı ileri sürüldü. The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberinde ise, Blinkenın ziyareti kapsamında İsrail savaş kabinesinde saldırıların aylar değil haftalar içinde bitmesi gerektiği değerlendirmesinde bulunduğu aktarılmıştı.
GENÇ AMERİKALILAR ARASINDA FİLİSTİNE KARŞI SEMPATİ ARTTIÖte yandan, Filistin yanlısı protesto gösterisinin düzenlendiği ABDde, İsrailin Gazzeye saldırılarına tepkilerin arttığı bildirildi. Sivil toplum kuruluşu Silahlı Çatışmaların Konumlanması ve Olay Veri Projesinin (ACLED) verilerine göre, İsrailin saldırılarının yoğunlaşması ve ölü sayısının artması, ABDde Filistin yanlısı gösterileri tetikledi.

ACLED verilerinde, ABDdeki gösterilerin çoğunun başlangıçta İsrail ile dayanışma amacıyla yapıldığı ancak İsrailin saldırılarında sivil kayıplarının hızla artması nedeniyle İsraile tepkilerin de arttığı ve Filistin yanlısı gösterilerin ağırlık kazanmaya başladığını işaret edildi. Verilerde, İsrailin saldırılarından bu yana yüzlerce protesto gösterisi düzenlendiği ve genç Amerikalılar arasında Filistinlilere karşı sempatinin de arttığı belirtildi. Öte yandan, ACLEDin araştırmasında, dünya çapındaki tüm İsrail yanlısı protestoların neredeyse yarısının da ABDde gerçekleştiği kaydedildi. 

Son güncelleme: 13:17 10.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı