• Turkhane Logo

ABD F-22 uçakları Kıbrıs semalarında

Amerikan F-22 savaş uçakları Kıbrıs semalarında Gazimağusa ve Karpaz üzerinde uçtu.

08:25 27 Ekim 2022 Perşembe
ABD F-22 uçakları Kıbrıs semalarında
Amerikan F-22 savaş uçakları Kıbrıs semalarında Gazimağusa ve Karpaz üzerinde uçtu.





Amerika Birleşik Devletleri, Kıbrıs’ta Türk kontrol merkezini atlayarak, Kuzey Kıbrıs üzerinde uçmak için gereken ilgili talebi sunmayı göz ardı etti.



Yunan medyasına göre ABD Hava Kuvvetleri tatbikatı Lefkoşa FIR’ı ve Mağusa Körfezi merkezli Kıbrıs Cumhuriyeti hava sahası içinde gerçekleştirdi.



Yunan medyasında bu uçuşların “Ankara’yı rahatsız ettiği ifadeleri” kullanıldı.



ABD nasıl izin aldı?



Amerika Birleşik Devletleri, ABD Büyükelçiliği aracılığıyla Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı’na sözlü bir nota vererek tatbikat için izin aldı.



Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ABD kuvvetlerine tüm kolaylıkları sağladı. Türkiye, 5 Kasım’da tamamlanacak olan tatbikatı iptal etmeye yönelik bir nota vererek karşılık verdi.



Güney Kıbrıs Savunma Bakanlığı’na göre bu durum Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bölgedeki rolünün yanı sıra ABD ile süregelen güçlü ilişkileri açısından da önem taşıyor. Ayrıca 15 ülkeyle ikili anlaşmalar imzalanmasının önemini vurgulandı.



Güney Kıbrıs, Kasım ayında üst üste dokuzuncu kez Nemesis tatbikatını düzenleyecek. Katılan ülkeler arasında ABD, Yunanistan, Fransa, İtalya, Mısır ve İsrail yer alıyor.

Son güncelleme: 08:25 27.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı