• Turkhane Logo

ABD-AB zirvesinden İsrail'e destek açıklaması

ABD ve Avrupa Birliği zirvesinin ardından yapılan açıklamada, Filistin'in Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas

09:45 21 Ekim 2023 Cumartesi
ABD-AB zirvesinden İsrail'e destek açıklaması
ABD ve Avrupa Birliği zirvesinin ardından yapılan açıklamada, Filistin'in Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas

ABD ve Avrupa Birliği (AB) liderlerinin, 27nci zirve toplantısı sonucunda yapılan ortak açıklamada, İsrailin yaşadığı saldırılar karşısında kendisini savunma hakkı bulunduğu belirtilerek, Gazzedeki kötüleşen insani krizden de endişe duyuyoruz ifadeleri kullanıldı.

Gazete Duvarda yer alan habere göre, ABD ile AB liderlerinin, Washingtonda İsrail-Filistin çatışması ağırlıklı gündemle gerçekleştirdiği 27nci zirve toplantısı sonucunda ortak açıklama yapıldı.
Açıklamada, İsrail-Hamaz çatışmalarıyla ilgili, Hamasın İsraile yönelik saldırıları sert dille kınanarak Hiçbir şey terörü haklı çıkaramaz. İsrailin bu saldırılar karşısında, uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde kendisini savunma hakkı olduğunu teyit ediyoruz denildi

Açıklamada, bölgedeki ortaklarla yakın iş birliği içinde olunacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
Gazzedeki kötüleşen insani krizden de endişe duyuyoruz. Bölgesel bir gerilimin önlenmesi çok önemli. Tüm rehinelerin hemen salınması çağrısı yapıyor, iki devletli çözümün kalıcı barışa giden geçerli yol olmaya devam ettiği yönündeki görüş birliğimizi vurguluyoruz.

Son güncelleme: 09:45 21.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı