• Turkhane Logo

63 kişinin öldüğü Afganistan’daki saldırıyı IŞİD üstlendi

Afganistan’da dün gece meydana gelen bombalı intihar saldırısında 63 kişi hayatını kaybetti, 182 kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

09:33 19 Ağustos 2019 Pazartesi
63 kişinin öldüğü Afganistan’daki saldırıyı IŞİD üstlendi
Afganistan’da dün gece meydana gelen bombalı intihar saldırısında 63 kişi hayatını kaybetti, 182 kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.



Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir düğün salonunda dün gece yerel saatle 22.40’ta intihar saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 63 kişi hayatını kaybetti, 182 kişi yaralandı.
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasret Rahimi, patlamanın Kabil’in 6. güvenlik bölgesindeki düğün salonu Kasri Dubai’de olduğunu açıkladı.


İntihar saldırısı, Taliban ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında sürdürülen barış ve ABD askerlerinin ülkeden çekilmesi görüşmelerinin 9. turunun planlandığı bir dönemde gerçekleşti.

Taliban, Şii azınlığın yaşadığı bölgede düzenlenen olayla bağlantısı olmadığını duyurdu.

Saldırıyı Irak Şam İslam Devleti Örgütü (IŞİD) üstlendi.

TALİBAN BU SALDIRININ GÜNAHINDAN KENDİNİ SIYIRIMAZ

Euronews’in haberine göre bugün bir açıklama yapan Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, saldırıdan Taliban’ı sorumlu tuttu. Gani, “Taliban teröristlere zemin hazırladığı için bu barbar saldırının günahından kendini sıyıramaz.” dedi.

Taliban liderinin kardeşi 2 gün önce Pakistan’da camiye düzenlenen saldırıda öldü. Düğün salonuna yapılan bombalı saldırı Pakistan’da bir camiye düzenlenen saldırıdan iki gün sonra gerçekleşti. 16 Ağustos’ta yaşanan patlamada Taliban liderinin kardeşinin de aralarında bulunduğu en az 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Taliban’a yakın kaynaklar örgütün lideri Hibatullah Akhunzasda patlama esnasında camide olmadığını ancak caminin Taliban mensuplarınca ziyaret edildiğinin bilindiğini söyledi. Patlamayı henüz hiçbir örgüt üstlenmedi.

Son güncelleme: 09:33 19.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı