• Turkhane Logo

Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır yeni operasyonlar için mi kullanılacak?

MİT’in eski Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır’ı Ukranya’dan getirmesi, Necip Hablemitoğlu cinayeti ve benzeri eski dosyalar üzerinden yeni operasyonların yapılacağı iddialarına yol açtı.

14:06 02 Şubat 2022 Çarşamba
Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır yeni operasyonlar için mi kullanılacak?
MİT’in eski Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır’ı Ukranya’dan getirmesi, Necip Hablemitoğlu cinayeti ve benzeri eski dosyalar üzerinden yeni operasyonların yapılacağı iddialarına yol açtı.


MİT vasıtasıyla 49 defa silah sevkiyatı yaptığını itiraf eden Bozkır’ın bildiği sırlar Erdoğan’ı rahatsız etti. İşte Erdoğan’ın açıklamalarının şifreleri…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Ocak akşamı NTV’de TV programına katıldı. Daha önceden belirlenmiş sorular soruldu, Erdoğan promterdan yazılanları okudu. Yani sorular da cevapları da belli bir program yapıldı.


Programda neden orada oturduğu, soru sorduğu anlaşılamayan akademisyen Hasan Basri Yalçın, farklı konular konuşulurken MİT’in bir operasyon yapmış olduğuyla ilgili duyumlar olduğunu söyleyerek Erdoğan’a pası attı. Erdoğan da dikkat çekmesi için “ilk defa söylüyorum” diye vurgu yaparak Necip Hablemitoğlu cinayeti şüphelisi Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır’ın MİT operasyonuyla Ukrayna’da yakalandığını söyledi.

IŞİD’E GÖNDERİLEN SİLAHLAR

Erdoğan’ın konuşmasında 2 vurgu vardı. Birincisi Bozkır’ın IŞİD’e silah sevkiyatıyla ilgili basına yaptığı açıklamalar. Bozkır, basına verdiği demeçlerde MİT vasıtasıyla 49 defa silah sevkiyatı yaptığını, bir sevkiyatın iki ila dört milyon dolar olduğunu, her partinden 10 bin dolar gibi bir rakam komisyon aldığını açıklamıştı. Paraların Katar’dan geldiğini, askeri birliklerin de bu işlerde kullanıldığını söyledi. Açıklama yapmakla da kalmadı. Silah sevkiyatının görüntülerini ve para dolu çantaların fotoğraflarını da paylaştı.

İşte Bozkır’ın bildiği bütün bu sırlar, Erdoğan’ı rahatsız etti. Yıllardır Ukrayna’da yaşayan ve bunu saklamayan Yüzbaşı Bozkır’ın getirilmesinin ilk nedenlerinden biri buydu. Hapse atılarak susturuldu.

HABLEMİTOĞLU CİNAYETİ ÜZERİNDEN YENİ OPERASYONLAR

Erdoğan, Bozkır’ın getirilmesi konusunda yaptığı ikinci vurgu, faili meçhul cinayetler konusunda. Erdoğan, Bozkır’ın getirilmesiyle Hablemitoğlu cinayetini aydınlatacaklarını iddia etti.

20 yıllık iktidarı boyunca hiçbir faili meçhul cinayeti aydınlatmayan, Cumartesi Anneleri’nin sesini duymayan, kireç çukurlarının üstünü örten, kayıp başvurularına bile sessiz kalan Erdoğan iktidarı; neden birden bire faili meçhulleri hatırladı?

Yüzbaşı Bozkır üzerinden yeni operasyonlara zemin mi hazırlamak isteniyor?

Bu konuda eski ağır ceza hakimi Ramazan Güzel’in kendi Youtube yayınında söyledikleri dikkat çekici. Güzel, “Bozkır’ın getirilmesinin zamanlaması manidar. Hablemitoğlu konusu ‘cover’ (yeniden uyarlanmak) yapılmak isteniyor. 15 Temmuz’da Gülen Cemaati terörist bir grup, suç örgütü gibi gösterilmeye çalışıldı. Fakat bu algı çalışması tutmadı. Gelişmiş medeni ülkeler inanmadı. Bir gazetecinin öldürülmesi üzerinden amaçlarına ulaşmaya çalışacaklar. Zaten bu dosya 2000’li yıllarda bu şekilde hazırlanmak isteniyordu. O dönemin adeta 15 Temmuz’u. Bir taşla 2 kuş vurulmak isteniyordu. 20 yıl öncesine dayanan bir plan bu.” dedi.

CİNAYETİ KİM İŞLEDİ?

AKP döneminde işlenen ilk faili meçhul cinayet olma özelliği taşıyan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının üzerinden tam 20 yıl geçti. Cinayet dosyası, uzun yıllar adliyenin tozlu raflarında bekletildi. Katil veya katiller korundu. Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkı, tanık ifadesine göre cinayeti işleyenin MİT elemanı olduğunu açıkça söyledi. Yüzbaşı Bozkır da Oda TV’de yayınlanan röportajında “katili devlet biliyor” dedi. Her faili meçhul cinayet de olduğu gibi işin içinde MİT’in ve Özel Kuvvetler Komutanlığı askerlerinin isminin geçmesi kimseyi şaşırtmadı.

ERDOĞAN REJİMİ’NİN YÖNTEMİ: KULLAN AT

Bu arada son söz olarak şunu da ilave etmek mutlaka gerekli: Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır, Şanlıurfa’da 2015 tarihinde soğan yüklü TIR’larla IŞİD’e patlayıcı madde taşınması olayına adı karışınca yurt dışına kaçtı. Bozkır bu kaçışın MİT tarafından organize edildiğini söyledi. Şimdi MİT, yurt dışına kaçırdığı adamı tekrar getirdi. Bozkır hapse atıldı. Bu olay hukuksuz işler yapan kişilerin ders alması gereken nitelikte. Verilen kanunsuz kararları uygulayanlar bir gün Bozkır gibi rüzgar ters döndüğünde bir anda hapse girebilir. Ortakları bütün suçu onların üstüne atarak sıyrılabilir.

Son güncelleme: 14:06 02.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı