• Turkhane Logo

Ve AKP işkencecileri sattı

Saray'ın has adamına göre; işkenceleri üst akıl yapıyormuş amaç Cemaati büyütmekmiş.

15:00 05 Haziran 2017 Pazartesi
Ve AKP işkencecileri sattı
Saray'ın has adamına göre; işkenceleri üst akıl yapıyormuş amaç Cemaati büyütmekmiş.

Erdoğanın eski başdanışmanlarından, Sarayın has adamı AKP milletvekili Aydın Ünal, Yenişafak Gazetesinde yazdığı yazıda Cemaate yapılan işkencelerin Cemaati büyüteceği uyarısında bulundu. İşkence emirleri doğrudan Hükümet tarafından verilmiş olmasına rağmen Aydın Ünal, suçu üst akla attı ve işkenceci polis, savcı ve cezaevi personelini sattı. 

Aydın Ünal, yazısında bugün tek başına yüzde 10 barajını geçecek hale gelmiş Kürt Hareketini 1980 darbesi sonrasındaki Diyarbakır Cezaevinde yapılan işkencelerin büyüttüğünü anlatarak başlayan yazısında şöyle dedi:

12 Eylül 1980 Darbesi milliyetçi ve solcu gençleri Metris ve Mamak Cezaevlerinde toplarken, muhalif Kürt hareketini de Diyarbakır 5 Nolu Askeri Cezaevi’nde topladı. Mahkumlar arasında sadece “Apocular” yoktu; dönemin tüm Kürt muhalifleri, şiddet eylemlerine katılanlar, dergi sahipleri, yazarlar, örgüt yönetici ve üyeleri, sempatizanlar ve tamamen ilgisiz olanlar da tutuklanmıştı. Genç erkekler kadar kadınlar, çocuklar, yaşlılar da cezaevindeydi. Mahkumlar yıllar boyunca insanlık dışı sistematik işkenceye maruz bırakıldılar. Kimileri dayanamadı öldü, kimileri kalıcı hasarlar aldı.  Diyarbakır 5 Nolu Cezaevi’nde adalet yoktu, merhamet yoktu, insaf ve vicdan yoktu. Peki “akıl” var mıydı?
En tepedeki Kenan Evren’den, Cezaevi Müdürü Yüzbaşı Esat Oktay’a, diğer subaylara, doktorlara, gardiyanlara kadar, bu insanlık dışı işkenceleri yapanlar ve seyredenler bir akılla mı hareket ediyorlardı?

İŞKENCEYİ İTİRAF ETTİ
Aydın Ünal, Kürt Hareketinin doğuş ve yükselişinde yaşanan işkence ve ağır insan hakları ihlallerini anlatırken Hizmet Hareketine aynısının yapıldığını da üstü kapalı olarak kabul etmiş oldu. 

Ancak Ünal, Sarayı bu işten sıyırıp topu üst akıla attı. Ünala göre bu işkenceleri yaptıranlar üst akıl ve Cemaati büyütmeye çalışıyorlar. 

İŞKENCECİLERİ SATTI
Sarayın önemli ismi Aydın Ünal, Hizmete yapılan ve köylerdeki sıradan insanlara kadar yayılan baskıları, hukuksuzlukları, işkenceleri oradaki hakim, savcı, görevli kim varsa onların kendi insiyatifi ile yaptığını söylerken, suçu AKP Hükümetinin üzerinden atmaya çalıştı. Ünal bu satırlarıyla aynı zamanda işkenceci polis-savcı-asker-gardiyan gibi görevlileri de satmış oldu.

Son güncelleme: 15:00 05.06.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı