• Turkhane Logo

Meşhur kavganın 3. roundu başladı

Türkiye’nin kırılma noktaları sayılan olaylar sonunda tartışmalar Erdoğan-sanatçı kavgasında düğümleniyor.

09:29 06 Ağustos 2021 Cuma
Meşhur kavganın 3. roundu başladı
Türkiye’nin kırılma noktaları sayılan olaylar sonunda tartışmalar Erdoğan-sanatçı kavgasında düğümleniyor.



Türkiye’nin kırılma noktaları sayılan olaylar sonunda tartışmalar Erdoğan-sanatçı kavgasında düğümleniyor. Cennet koylarını küle çeviren orman yangınları için dünyaya yardım çağrısına tepki gösteren Erdoğan’ın sözlerinin ardından sanatçılara yine soruşturma başlatıldı. Daha önce de AKP’le Gezi eylemleri ve İstanbul Seçiminin iptali nedeniyle ters düşen sanatçılar, Saray tarafından fişlendi, programları iptal edildi hatta soruşturma geçirdi.

 AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün akşam katıldığı canlı televizyon programında orman yangınlarına ilişkin muhalefetin eleştirilerini yanıtladı.


Söndürme çalışmalarında uçak göremediğini söyleyen CHP’li Engin Altan’a yüklenen Erdoğan, sanatçıların sosyal medyadan dünyaya yaptığı yardım çağrılarına da sert tepki gösterdi.

/

Erdoğan, sosyal medyadaki ‘Help Turkey’ çağrılarına ilişkin ise “Yalancının mumu yatsıya kadar yandı. Bu, yatsıya kadar bile yanmadı. Karşılığında Güçlü Türkiye diye etiket açtılar. Çok daha fazlasıyla karşılık buldu. Heşteg atacakmış da ne yapacakmış da… Ne yaparsanız yapın ya. Güvendikleri dağlara da kar yağdı. Çünkü birçok sanatçı da çıktı ‘ben katılmıyorum’ dedi. Çıktı değil mi?” dedi.

Sanatçılarla sık sık bir araya gelmeye özen gösteren Erdoğan’ın aykırı seslere tahammülü yok. AKP hükumeti son yıllarda, Gezi Olayları, son yerel seçimler ve çevre katliamları sonrası sanatçılarla karşı karşıya geldi.

ÜNLÜ ‘ÇAPULCULAR’

Gezi eylemlerinde eylemcilere destek veren, protestocularla hükumet arasında arabuluculuğa soyunan sanatçılar Erdoğan’ın hışmına uğradı.

SARAY’DAN FİŞLEME

Erdoğan sanatçılarla iptal edilen İstanbul Seçimlerinde bir kez daha karşı karşıya geldi. ‘Herşey çok güzel olacak’ sloganıyla Ekrem İmamoğlu’na destek veren sanatçılar Saray tarafından fişlendi. Arşiv Dairesi Başkanı bu isimleri sosyal medyadan paylaştı. Bu isimlerden bazılarının konserleri bile iptal edildi.

/

Erdoğan, bugün de orman yangınları yüzünden sanatçılarla bir kez daha karşı karşıya geldi. Yardım çağrılarına Mehmet Ali Erbil ve Nilüfer dışında bir çok sanatçı destek vermişti.



Bugün o sanatçılardan Gülben Ergen, haklarında açılan soruşturmaya isyan etti. Ergen, “Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili hakkında soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun tüm delillere rağmen serbes bırakılmıştı. Biz yangında “can havliyle “Help Türkiye” dediğimiz için soruşturma başlatılırken Esra Hankulu isimli kadının ölümüyle ilgili özgür katili gözaltına almışlar” dedi.
  Aleyna Çakırın ölümüyle ilgili hakkında soruşturma yürütülen #ÜmitcanUygun
tüm delillere rağmen serbes bırakılmıştı. Biz yangında “can havliyle “Help Türkiye” dediğimiz için soruşturma başlatılırken #EsraHankulu isimli kadının ölümüyle ilgili özgür katili gözaltına almışlar. — Gülben Ergen (@gulbenergen) August 5, 2021

Son güncelleme: 09:29 06.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı