• Turkhane Logo

'Diktatör eleştirileri yapılan R. Erdoğan'a bile rahmet okuttu!..'

MHP lideri Devlet Bahçeli, her salı günü yapılan parti grup toplantısında yine tehditler savurdu ve AKP ile ittifaka toz kondurmadı.

12:13 09 Ocak 2019 Çarşamba
'Diktatör eleştirileri yapılan R. Erdoğan'a bile rahmet okuttu!..'
MHP lideri Devlet Bahçeli, her salı günü yapılan parti grup toplantısında yine tehditler savurdu ve AKP ile ittifaka toz kondurmadı.





Bir hükümet sözcüsü edasında konuşan Bahçelinin konuşmalarına yönelik eleştiriler de gecikmedi. 


Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan, Bahçelinin konuşmalarının buram buram faşizm koktuğunu savundu. 

Bahçelinin konuşmasının bazı bölümlerinde dehşete kapıldığını ifade eden Takan, Rutin şakşakçıların çılgınlar gibi alkışladıkları konuşmanın o bölümleri, diktatör eleştirileri yapılan R. Erdoğana bile rahmet okuttu!.. yorumunu yaptı.

Takan, Bahçeliye yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

31 Mart seçimlerine yönelik millete karanlık tablo çizmek, Cumhur İttifakının dışında kalanları terörist ilan etmek, milleti tehditle şantajla sindirmeye çalışmak, fikir ve ifade özgürlüğüne karşı sürekli sopa sallamak... Cebir ve şiddet kokan o sözler, kime ve nereye hizmet etmek adına sarf ediliyordu?..

İçimden, Herhalde af teklifi ile salıvermeye çalıştığı tecavüzcülerin, hırsızların, tombalacıların, torbacıların yerine kendilerinden olamayanları koymak için dedim. Aslında, Bahçeli, 31 Mart seçimlerinden galip çıkmaları halinde gidilecek istikameti tarif ediyordu. Faşist dikta yönetimini!..

Bahçelinin konuşma anındaki hali için, Hiddetten yüzündeki morluk patlamasının ekranlara yansıdığı anlarda Doktor Devlet Bahçeli bir de ruh sağlığı yasası önermez mi!.. Bizim kuşaklar bilir -yenilerin pek bileceğini sanmıyorum- bir zamanlar Mazhar Osman vardı. Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman Usman, Türkiyede modern psikiyatrinin ve Bakırköy Akıl Hastanesinin kurucusudur. Bahçeliyi dinlerken aklıma geliverdi yorumunu yapan Takan, Bahçelinin konuşma metnini hazırlayanlar içinse şu ifadeleri kullandı:

(Konuşma metnini kim hazırlıyor) Bilmiyorum ama bugünkü konuşma bana saray-Yenimahalle anonim metni gibi geldi. Onlar bile söylemeye cesaret edemediklerini Bahçeliye söyletmişler.

Siyasetçi dostum, dehşet verici diye tabir ettiği böyle bir konuşmanın Meclis kürsüsünden nasıl yapılabileceğini de sordu. Kutsal metin bu. Hikmetinden sual olmaz! diye cevap verdim.

 

Son güncelleme: 12:13 09.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı