• Turkhane Logo

4 banka fitili ateşledi, arkası gelecek

Ekonomi yazarı Turhan Bozkurt, bankaların döviz hesapları ile ilgili fırsatçılık yaptıklarına vurgu yaparak dövizi güncel kurun altında bozduklarına dikkat çekti.

08:01 30 Ekim 2021 Cumartesi
4 banka fitili ateşledi, arkası gelecek
Ekonomi yazarı Turhan Bozkurt, bankaların döviz hesapları ile ilgili fırsatçılık yaptıklarına vurgu yaparak dövizi güncel kurun altında bozduklarına dikkat çekti.



Turhan, konut kredilerinde dört bankanın faiz indirimine gittiğini belirterek, diğer bankların da bunları takip edeceğini kaydetti.

BANKALAR FIRSATÇILIK YAPIYOR


Turhan’ın Youtube kanalında ekonomi piyasaları ile ilgili yaptığı yorumlar şöyle:

“Bankalar “hafta sonu” veya “vade sonu” derken resmi tatilden önce kur ve faizi kendilerine yontuyor. Mesai saati bitmediği hâlde Ziraat Bankası, 11,13 TL iken euroyu 10,55 TL’den bozdu.
Başka bir fırsatçılık vakası: “Birkaç gün önce Norveç’ten 2.000 Norveç Kronu transfer edildi. Aracı banka parayı Yapı Kredi hesabıma gönderdi, fakat para aniden iade edildi. Hem ben hem de Norveçli arkadaşım şaşa kaldık.”

TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİNE ŞİKAYET EDİN

İtiraz edin, banka mağduriyetinizi gidermezse illerde valilikler ya da kaymakamlıklar bünyesinde Ticaret Müdürlüklerine bağlı Tüketici Hakem Heyeti’ne dilekçe ile müracaat edin.

Herhangi bir harç ya da ücret alınmıyor. İlçelerde kaymakamlıklar bünyesinde itiraz dilekçesi verilebilir. Sonuç alınamazsa Tüketici Mahkemesi’ne gidilebilir.

DÖRT BANKA FAİZ İNDİRDİ, DEVAMI GELECEK

Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini yüzde 18’den yüzde 16’ya indirmişti. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, 26 Ekim’den itibaren kredilerde 200 baz puan indirime gitti.Üç kamu bankasını özel bankalardan Garanti BBVA takip etti. Devamı gelecek…

Konut kredisi faizi 100 baz puan inerse konut fiyatı ne kadar artar? Konut fiyatı artışına rağmen kredi için geri ödeme tutarı nasıl azalıyor?

Hükûmet konut kredilerini indirerek hem döviz talebini kısacak hem de inşaat sektörünü ihya edecek. Seçim ekonomisinde başka sürprizler de var. Kredi teşviki sadece başlangıç. Barınma maksatlı ev almak isteyenler için maliyetler daha da düşecek.”

 

Son güncelleme: 08:01 30.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı