• Turkhane Logo

Kendi ağzından Erdoğan'ın darbe itirafları

Erdoğan verdiği çelişkili saatlerle kontrollü darbeyi itiraf etti!..

13:44 17 Temmuz 2017 Pazartesi
Kendi ağzından Erdoğan'ın darbe itirafları
Erdoğan verdiği çelişkili saatlerle kontrollü darbeyi itiraf etti!..

15 Temmuz Kontrollü Darbesi’ne ilişkin gerçekler her geçen gün ortaya çıkıyor. Erdoğan’ın her yaptığı açıklama ve ortaya çıkan her gerçek bilgi, 15 Temmuz’un ‘Recep Tayyip Erdoğan tarafından planlanan ve koordine edilen bir Kontrollü Darbe’ olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Duruşmalarda ifşa olan çıplak gerçekler ise cabası.
 
İŞTE ERDOĞANIN SÖZLERİYLE KONTROLLÜ DARBE ANLATISI
 
MİT’in darbe girişimini 14:30’da öğrenip, bunu Genelkurmay’a 16:16’a aktarmasına karşılık darbe girişimin önlenmemesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Kontrollü darbe’ tezinin ana dayağı oldu.
 
ÖNCE 16:30, SONRA DA 21:30 DEDİ
 
Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle hedef alan Erdoğan’ın darbe girişimini öğrenme saati de oldukça ilginç...
 
Askeri hareketliliği eniştesinden önce 16:30’da öğrendiğini söyleyen Erdoğan, daha sonra 21:30’da öğrendiğini söyledi.
 
Erdoğan, bu bilgiyi saat 22:00’ye gelmeden Hakan Fidan’a teyit ettirmiş. Bu açıklamayı doğru kabul etiğimizde, Tayyip Erdoğan’ın henüz Boğaz köprüsündeki trafik kesilmeden, Ankara’da uçaklar havalanmadan darbe girişiminden haberdar olduğu ortaya çıkmış oluyor.
 
ERDOĞAN NEDEN 2.5 SAAT SESSİZ KALDI?
 
Erdoğan, ilk açıklamasını 00:24’te CNNTürk canlı yayınına cep telefonuyla bağlanarak yaptı. Peki Erdoğan darbeyi daha başlamadan 21:30’da eniştesinden öğrendiğine, saat 22:00’ye varmadan da MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a teyit ettirdiğine göre, açıklama yapmak için neden 2.5 saat bekledi?
 
ERDOĞAN’DAN SÜREKLİ BİRBİRİ İLE ÇELİŞEN AÇIKLAMALAR
 
Erdoğan’ın, darbe girişiminden ne zaman haberdar olduğuna ilişkin yaptığı açıklamaları bugüne kadar sürekli birbiriyle çelişti. Darbe gecesi Marmaris’ten ayrılarak indiği Atatürk Havalimanı’nda konuşan Erdoğan, “Değerli arkadaşlar bugün bilindiği gibi öğleden sonra bir hareketlilik ne yazık ki silahlı kuvvetlerimizde mevcuttu” ifadesini kullandı. Bu ifade, o dönem Erdoğan’ın ‘öğleden sonra’ oluşan hareketlilikten haberinin olduğu şeklinde yorumlandı.

ÖNCE 20:00 DEDİ AMA HANGİSİ DOĞRU

18 Temmuz 2016’da CNN International’daki yayına katılan Erdoğan, bu kez “O gece saat 20.00 civarında bir haber aldım, bazı bölgelerde gelişmeler olduğunu öğrendim. Biz de harekete geçmeye karar verdik” diye konuştu.
 
AÇIKÇA YALAN SÖYLÜYOR
 
21 Temmuz’da Reuters’a konuşan Erdoğan, saat 16, 16:30 civarı kendisin arayan eniştesinin, Beylerbeyi civarında hareketlilik olduğunu, köprüye girişlerin engellendiğini söylediğini aktardı.
 
YALAN ÜSTÜNE YALAN
 
30 Temmuz’da A Haber’e çıkan Erdoğan, bu kez saatlerin karıştığını söyleyerek, eniştesinin aradığı saati 21:30 olarak düzeltti. Erdoğan, şunları kaydetti:

YALAN SÖYLEDİĞİ BU KADAR ORTADAYKEN HALK BUNU NASIL GÖRMÜYOR?

Açıklamaları dikkate alınırsa Erdoğan darbe girişimini önce 16:30’da daha sonra da 21:30’da(!) eniştesinden, 22:00’a doğru Hakan Fidan’dan aldı. Tabi bu arada, Hakan Fidan’ın gün boyu Genelkurmay Karargahı’nda Genel Kurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’la toplantı üzerine toplantı yapması.
 
HAKAN FİDAN’IN ŞÜPHELİ TRAFİĞİ VE BİNBAŞI O.K.
 
Adı Osman Karacan olduğu iddia edilen Binbaşı O.K. saat 15:00 sularında MİT’e giderek darbe girişimini ihbar ediyor. MİT Müsteşarı Hakan Fidan bu bilgiyi saat 16:00’ya kadar adeta saklıyor.
 
Saat 16.00’da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı telefonla bilgilendiriyor, 16.30’da MİT Müsteşar Yardımcısı’nın Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’le karargâhta görüşüyor, 18.00’de Fidan’ın karargaha giderek Akar’la bizzat görüşüyor.
 
Hakan Fidan’ın darbe girişiminin ihbar edilmesinden 3, Genelkurmay Başkanı ile görüşmesinden 2 saat sonra, 18:00 sularında Erdoğan’ın koruma müdürü Muhsin Köse’yi bizzat arayarak, Peki Muhsin dışarıdan bir saldırı olsa yeterli gücün, silahın ve adamın var mı? diye soruyor, ama koruma müdürü bu tuhaf saldırı ihtimali bilgisini Erdoğan’a aktarmıyor bile.
 
ERDOĞAN’I ALMAK İÇİN HAZIR BEKLEYEN 4 UÇAK MUAMMASI
 
Ayrıca Erdoğan’ı almak için hazırlanan 4 farklı uçağın, pilot ve personelinin toplanması, yakın ikmali, güvenlik kontrolleri, Ankara’dan 4 farklı hava limanına uçmaları yaklaşık 7 saatlik bir süreyi gerektirirken, Erdoğan tarafından açıklanan rakamlara göre tüm bunlar 2.5 saatte olmuş bitmiş görünüyor.
 
Erdoğan sözünü ettiği gibi darbe girişiminden 21:30’da haberdar olmuşsa bu uçakların hazırlanmasına imkan yok.
 
Bu 4 uçağın tüm teknik hazırlıklarının yapılması, personelin evlerinden alınıp havalimanına getirilmesi, yakıt ikmalinin tamamlanmış ve İzmir, Dalaman, Bodrum ve Çıldır hava limanlarına ulaşmışsa, Erdoğan’ın darbe girişiminden çoook daha önceden haberi olduğu ortaya çıkıyor.
 
NEDEN GECE YARISINI BEKLEDİ?
 
Ancak Erdoğan açıklama yapmak için neden gece yarısını bekledi?
 
Marmaris’te tatildeki oteline bölgedeki ajans muhabirlerini çağıran Erdoğan, 00.04’te konuşmaya başladı. Ancak bu açıklama yayımlanmadı. Erdoğan, 00:24’te CNNTÜRK’te cep telefonuyla çağrısını yaptı.
 
Yani Erdoğan, henüz tanklar köprüyü kesmeden, Ankara’da uçaklar uçmaya başlamadan öğrendiği darbe girişimini durdurmak için 2.5 saat bekliyor. “Eğer ilk anda emniyet, savcılık uyarılsa, halka çağrı yapılsa darbeci askerler sokağa çıkar mıydı” sorusu yanıtını bekliyor.
 
ASKERLE HALKI KARŞI KARŞIYA GETİRME PLANI
 
Emniyet güçlerini be ve halkı uyarmayan Erdoğan’ın bu sessizliği, askerlerin rahatça sokağa sürülmesinin ardından da halkla karşı karşıya gelmesinin yolunu açtı...
 
HAYATINI KAYBEDEN 249 KİŞİNİN KATİLİ KİM?
 
Darbe girişimini daha başlamadan öğrenen, engelleyebilecekken engellemeyen, vatandaşları silahlı askerlerin önüne süren her kimse, 249 kişinin akan kanı bizzat onun ellerine bulaşmış demektir.
 
SAVCILIK KAYITLARI NE DİYOR?

Savcılık kayıtlarına göre Genelkurmay’dan darbe girişimine ilişkin ilk mesaj, birliklere ‘Hazırlık ikazı ve birlik intikali’ konusuyla saat 21:37’de gönderildi.
 
22:00 sularında Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü askerler tarafından kesilirken, 22:08’da Ankara üzerinde ilk F-16 uçuşu başladı.
 
Saat 22:21’de Genelkurmay’dan ‘Sıkıyönetim direktifi’ tüm bakanlıklar adresine gönderildi. Bu fiilen darbenin tüm devlet kadrolarına ilanı oldu.
 
 
 

Son güncelleme: 13:44 17.07.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı