• Turkhane Logo

Hamile tutukluya işkence! Hastane hastane dolaştırmışlar

Hatice Aydın’ın cezaevinde kanaması başlayınca 3 hastaneye götürüldü. Salgın nedeniyle ve mahkum odası olmadığı için hastanelere kabul edilmeyen Aydın tekrar cezaevine getirildi.

21:08 09 Haziran 2020 Salı
Hamile tutukluya işkence! Hastane hastane dolaştırmışlar
Hatice Aydın’ın cezaevinde kanaması başlayınca 3 hastaneye götürüldü. Salgın nedeniyle ve mahkum odası olmadığı için hastanelere kabul edilmeyen Aydın tekrar cezaevine getirildi.

Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre 4 Haziran 2020 perşembe günü tutuklanıp Manisa Cezaevine gönderilen 11 haftalık Hatice Aydın’ın iki gün sonra şiddetli ağrıları başladı, daha sonra da kanama geçirdi. Düşük tehlikesi nedeniyle ilaç kullanan Aydın acil hastaneye kaldırıldı ama salgın nedeniyle hiçbir hastane kabul etmeyince tekrar geri cezaevine getirildi.

/

HASTANE HASTANE DOLAŞTIRILDI


Eşiyle bugün telefon görüşmesinde olanları öğrenen Fatih Aydın, eşinin söylediklerini şöyle aktardı:

“Eşim, Hatice Aydını 4 Haziran Perşembe günü Manisa Emniyeti gözaltına aldı. Aynı gün Ağrı Savcısı ve Sulh Ceza Hakimi SEGBİS’e bağlanarak eşimi tutuklayıp Manisa E-Tip cezaevine gönderdiler. Eşim 11 aylık hamile ve düşük tehlikesi var, ilaç kullanıyor. 7 Haziran Pazar günü şiddetli ağrıları ve kanaması olmuş. 8 Haziran pazartesi günü cezaevi acil sağlık ekibi Manisa Şehir Hastanesine sevk etmiş. Doktor Özgür Yılmaz hastanın yatışı gerektiğini söylemiş fakat bayan mahkumlara uygun yerimiz yok diye eşim Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiş. Orası da sadece korona virüs hastalarına baktıkları için eşimi kabul etmemiş. Eşim oradan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmiş. Dr. Alpay Yılmaz, ‘hastanın düşük tehlikesi çok yüksek, 1 haftaya kadar düşebilir, hastanın kesin hastaneye yatırılması gerekli fakat bizim hastanemiz pandemiye ayırdıkları için hastanın ve bebeğin durumu riske atamam’ diye yatış vermemişler. Eşim tekrar Manisa E-Tipi Cezaevine götürülmüş”.



GERGERLİOĞLU: “CİNAYET İŞLİYORSUNUZ!”

HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu hamile bir kadına yapılan bu eziyete tepki gösterdi. 

  Göz göre göre yeni cinayet işliyorsunuz..!@adalet_bakanlik

Hatice Aydın, Manisa E cezaevi

Düşük tehdidi tedavisine ve uyarılara rağmen 4 gün önce tutuklandı

Pazar günü kanaması başladı, dün 3 hastane dolaştırıldı, yatırılmadı, cezaevine götürüldü

Bu can ya can, bebek canı! — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) June 9, 2020

Son güncelleme: 21:08 09.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı