• Turkhane Logo

Çin'in talimatı ile Zoom hesabı kapatıldı

Video konferans yazılımcısı Zoom, Çin hükûmetinin talimatıyla Çinli aktivist Zhou Fengsuo'nun hesabını kapattı.

17:46 13 Haziran 2020 Cumartesi
Çin'in talimatı ile Zoom hesabı kapatıldı
Video konferans yazılımcısı Zoom, Çin hükûmetinin talimatıyla Çinli aktivist Zhou Fengsuo'nun hesabını kapattı.

Çinli aktivist Zhou Fengsuoun ve diğer aktivistlerin Tiananmen Meydanı Katliamını anmak için dijital bir etkinlik düzenlemeleri sebebiyle Fengsuonun Zoom hesabı kapatıldı.

1989daki Tienanmen Meydanı protestolarına katılan tarihçi Wang Huiye göre eylemler, Deng Şiaopingin başlattığı kitlesel özelleştirme ve neoliberal küreselciliğe karşı ülkedeki demokratik hakları savunan öğrenci hareketiydi. 
Tiananmen Meydanı Katliamı diye bilinen olaylarda binlerce kişi öldürüldü ve yaralandı.
Zhou, Amerika Birleşik Devletlerinde faaliyet gösteren Humanitarian China ile irtibatlı Zoom hesabı için ödeme yapmıştı.

7 HAZİRANDA HESABINIZ KAPATILDI MESAJI
31 Mayısta, 1989daki eylemlerde öldürülen öğrencilerin anneleri de dahil olmak üzere 250 kişi toplantıya katıldı.
Bununla birlikte Zhou, 7 Haziranda Axiosun haberindeki ekran görüntüsünde Zoom hesabının kapatıldığını belirten mesajın göründüğünü fark etti.
Zhou hesabına erişemiyordu ve Zoom e-postalarına yanıt vermiyordu. Söylentilere göre Zoom, Mayıs sonunda eski Hong Konglu siyasetçi Lee Cheuk Yanın hesabını da kapattı.
Zhou ve etkinliğin diğer organizatörleri, ABD şirketi Zoomun bu eylemi bizi çok öfkelendirdi. dedi.
ZOOM: YEREL KANUNLARA UYDUK
Koronavirüs salgını esnasında Tienanmen Katliamını hatırlayan ve anan Çinli kullanıcılar için dünya genelindeki en popüler toplantı yazılımı Zooma erişimin yasaklanmaması manidar bulundu
Cevap olarak Zoom, yerel kanunlara uymak mecburiyetin olduğunu ve hesabı yeniden etkinleştirdiğini kaydetti.
Açıklamada, Toplantı farklı ülkelerden katılımcılarla gerçekleştirildiğinde bu ülkelerdeki katılımcıların ayrı ayrı yerel kanunlara uyması gerekiyor. Yerel kanunlara uymak mecburiyetinde olanlar karşısındaki hamlelerimizi sınırlandırmayı amaçlıyor ve bu hususlardaki işlemlerimizi sürekli gözden geçiriyor ve geliştiriyoruz. ABD merkezli hesabı yeniden etkinleştirdik. denildi.
GENEL MÜDÜRDEN İLGİNÇ SÖZLER!
Bu haber, Zoomun ücretsiz hesapların hukuki müeyyide karşısında korunmayacağını belirtmesinin hemen akabinde geldi. 
Şirketin Genel Müdürü, Bazı kişilerin Zoomu kötü amaçla kullanması halinde yerel kolluk kuvvetleri ve FBI ile birlikte çalışmak istiyoruz. dedi.
Şirket ayrıca Çindeki kanuni gerekliliklere atıfta bulunarak, ülkede ücretsiz hesap seçeneğini askıya aldı. Ücretli hesaplar hâlâ kullanılabilir durumda.

Son güncelleme: 17:46 13.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı