• Turkhane Logo

Trabzonzpor geriden geldi Fenerbahçe’yi 2-1 yendi

Şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın mücadelesinde gülen taraf ev sahibi Trabzonspor oldu. Fenerbahçe, Kruse ile 1-0 öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadı. Bordo-Mavili ekip Sörloth ve Novak ile sonuca gitmeyi başardı.

22:59 01 Şubat 2020 Cumartesi
Trabzonzpor geriden geldi Fenerbahçe’yi 2-1 yendi
Şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın mücadelesinde gülen taraf ev sahibi Trabzonspor oldu. Fenerbahçe, Kruse ile 1-0 öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadı. Bordo-Mavili ekip Sörloth ve Novak ile sonuca gitmeyi başardı.



Süper Lig’de 20. haftanın kritik mücadelesinde Trabzonspor, Fenerbahçe’yi 2-1 yenerek  şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aştı. Konuk Fenerbahçe ilk dakikada Max Kruse’nin golüyle 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekip 15’te Sörloth bu gole yanıt verdi. Galibiyeti getiren gol ise 32’de Filip Novak’tan geldi. Sörloth ligdeki gol sayısını 16’ya çıkardı. Luis Gustavo uzatmalarda ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Karadeniz ekibi 2-1’lik galibiyetle puanını 38’e çıkardı. Fenerbahçe ise 37 puanla rakibinin altında kaldı. Trabzonspor galibiyet serisini 4 maça çıkartırken Fenerbahçe ise 4 hafta sonra yenildi. Kaleci Uğurcan yaptığı kurtarışlar da galibiyetle katkı yaptı.

TRABZON’DA MAÇ ÖNCESİ ATMOSFER SICAKTI


Zirveyi yakından ilgilendiren maçta futbol dışındaki tartışmalar karşılaşma öncesi tansiyonu yukarı çekti. Geçmişten gelen ‘Şampiyonluk’ tartışması ve son olarak deprem nedeniyle ertelenen maç camialar arasındaki elektriklenmeyi arttırmıştı. Maç öncesi Ali Koç’a karşı tepkilerde dikkate alınınca stattaki atmosfer oldukça yüksekti. Ev sahibi takım taraftarları stadı tamamen doldurmuştu. Fenerbahçeli futbolseverler ise karşılıklı anlaşma gereği Trabzon’da yoktu. İlk yarısı tempolu ve bol gollü geçen maçta ikinci yarı daha dengeli geçti.

FENERBAHÇE GOLLE BAŞLADI

Hakem Ali Palabıyık başlama düdüğünü çalmasının ardından daha bir dakikalık süre dolmamışken gol geldi. Ozan Tufan’ın baskısıyla top Rodrigues’in önünde kaldı. Topu içeri çevirdi. Arkadan gelen Kruse 4 Trabzonsporlu oyuncunun arasından topu filelere gönderdi. Bu golle maç yeniden başlamış oldu. Fenerbahçe 1. dakikada 1-0 öne geçmiş oldu.

GOL OYUNA TEMPO GETİRDİ

Maça adeta 1-0 geride başlayan Trabzonspor beraberlik için oyunu direk öne çekti. Ancak topun sahibi daha çok konuk Sarı-Lacivertli takım oldu. Bu bölümü lehine çeviremedi. Trabzonspor 16. dakikada golcüsü Sörloth ile skora eşitliği getirdi. Ekuban’ın ara pasında savunmanın arkasına iyi geçen golcü oyuncu dönerek topu ağlara gönderdi. Karşılaşma 1-1 oldu ve oyunun başladığı noktaya geri döndü.

TRABOZON NOVAK’LA ÖNE GEÇTİ

Trabzonspor mücadelede dengeyi sağladıktan sonra Fenerbahçe’nin orta alanda kaybettiği topları etkili bir şekilde değerlendirmeye başladı. 32. dakikada kazanılan korneri Sosa’nın arka direğe gönderdi. Campi kafayı vurarak topu içeri indirdi. Kale sahası içinde iyi yükselen Novak kafayla topu ağlara göndererek skoru Bordo-Mavili takım lehine 2-1 yaptı. Golden sonra Fenerbahçe Isla ve Tolga ile net fırsatları kullanamadı. Sörloth’un bir topu da direkten döndü. İlk yarı 2-1 ev sahibi takımın lehine sonuçlandı.
İKİNCİ YARI TEMPO DÜŞTÜ

Maçın ikinci yarısında tempo ilk yarıya göre biraz daha düşük kaldı. Trabzonspor  yeni transferi Guilherme’yi oyuna alarak daha fazla pas yapmayı ve tempoyu düşürmeye denedi. Fenerbahçe Tolga ve Emre’nin girişi ile teknik ekip Ozan’ı biraz daha ileri sürdü  ancak pozisyon zenginliği ilk yarıdaki gibi olmadı. Rodrigues ve Muriqi’nin bulduğu fırsatlar ise zayıf kaldı. Uzatma bölümlerinde Bordo-Mavili takımın genç kalecisi Uğurcan Çakır Kruse’nin müsait durumdaki vuruşunu kurtardı. Sarı-Lacivertli takımda Gustavo uzatmalarda ikinci sarıdan kırmızı görerek oyun dışı kaldı. Karşılaşma 2-1 Trabzonspor lehine tamamlandı.

Son güncelleme: 22:59 01.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı