• Turkhane Logo

"Durumu kontrol altına alamazsak salgın baş edilebilir olmaktan çıkacaktır"

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, İstanbul'daki artışa dikkat çekerek, "Durumu kontrol altına alamazsak salgın baş edilebilir olmaktan çıkacaktır" dedi.

21:38 28 Ekim 2020 Çarşamba
Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, İstanbul'daki artışa dikkat çekerek, "Durumu kontrol altına alamazsak salgın baş edilebilir olmaktan çıkacaktır" dedi.


Salgının başından bu yana Ankarada düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı, Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın 5 günlük İstanbul programı kapsamında ilk kez farklı bir ilde yapıldı.

Bakan Koca, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.


Açıklamada öne çıkan başlıklar şöyle:

İSTANBUL ALARM VERİYOR

İstanbulda durumu kontrol altına alamazsak salgın baş edilebilir olmaktan çıkacaktır. Kovid-19 testi pozitif çıkan her 10 kişiden 4ü İstanbulda. Artış, İstanbula günlük gidiş gelişlerin fazla olduğu illerde de yüksektir.

TOPLU ULAŞIM EN BÜYÜK RİSK KAYNAĞI

Toplu ulaşım büyük risk kaynaklarından. Toplu taşıma, kapalı yerlerde planlama istedik. Yolculuk dolayısıyla risk süresi uzundur. Hareketlilik şu an olduğu gibi devam ederse bu durumda artış bir iken 2, iki iken 4 şeklinde olmayancak. 1 iken 3, üç iken 9 şeklinde tam bir tırmanış olacak. Çünkü virüs bir kişiden ortalama 3 kişiye bulaşıyor.

İMAMOĞLUNUN TOPLANTIYA ÇAĞRILMAMASI

Pandemi toplantısı değildi. İlçe belediye başkanları ile görüşüp İBB Başkanı ile görüşmeme durumu olabilir mi? Pazartesi günü ilçe belediye başkanları ile görüştük. Sonrasında İBB Başkanı rahatsızlandı. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bugün kendim aradım, arkadaşlarım yakın takipte. Genel durumu iyi, ateş bulgusu bugün itibariyle yok. Pandemi döneminin siyasi zemine çekilmesinin siyasilere bir şey kazandıracağını düşünmüyorum.

OKULLARIN AÇILMASINDA SON DURUM

Okullarla ilgili şu an ciddi bir artışın olmadığını biliyoruz. Toplumun genelinden farklı bir artış olmadığını söyleyebiliriz. Önümüzdeki günler salgının seyriyle birlikte diğer sınıfların kademeli bir geçiş olması konuşulmuştu. Bununla ilgili önümüzdeki dönem salgının seyri belirleyecek.

GÜNLÜK KORONAVİRÜS TABLOSU

Bugünkü hasta sayımız 2 bin 305, hayatını kaybeden vatandaşımızın sayısı 77 kişi oldu. İyileşen hasta sayımız bin 662. Ağır hasta sayımız ise bin 836.




 

Son güncelleme: 21:38 28.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı