• Turkhane Logo

Reis’e 20 milyarlık teşekkür!

Kalyon İnşaat’a 6 Ekim’deki açılış töreninde hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Tayyip Erdoğan’a şirketin veliahtı Mehmet Kalyoncu’dan teşekkür geldi. 3 gün sonra teşekkürün nedeni anlaşıldı.

15:03 26 Ekim 2020 Pazartesi
Reis’e 20 milyarlık teşekkür!
Kalyon İnşaat’a 6 Ekim’deki açılış töreninde hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Tayyip Erdoğan’a şirketin veliahtı Mehmet Kalyoncu’dan teşekkür geldi. 3 gün sonra teşekkürün nedeni anlaşıldı.



BOLD Medyadan Fatih Akalanın haberine göre 21 Ağustos 2020’de Cumhuriyet tarihinin en büyük 21/b ihalesi gerçekleşti. 21 Ağustos’ta Ulaştırma Bakanlığı, “Bandırma-Bursa-Yenişehir Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerinin Temini işi Projesi” ihalesi yapıldı. En yüksek teklif tam 11 milyar 751 milyon Türk Lirası’ydı. “Açık” usulle yapılmayan ihaleye 5 şirket davet edildi. En makul yani en uygun fiyatı Kalyon İnşaat verdi. devlet Sabah-ATV’nin sahibi Kalyon Grubu’na toplam 9 milyar 449 milyon Türk Lirası ödeyecek.2011 yılında Kuzey Kıbrıs’a denizden su taşıma işinin temeli 2011’de atıldı. Farklı etaplardan oluşan projenin toplam maliyeti 1.6 milyar lira olarak açıklandı. 2015 yılında son boru monte edilerek hizmete açıldı. İhalenin ‘Kuzey Kıbrıs Deniz Geçiş İsale Hattı’ bölümünü 630 milyona aralarında Kalyon İnşaat’ın da olduğu 3’lü konsorsiyum aldı. Geçen Ocak ayında hattın Mersin’in 5 mil açığında bulunan bölümünde borular patladı.

Patlayan Asrın Projesi için bu defa tamirat ihalesi açıldı. İhaleyi yine Kalyon İnşaat aldı. Hattın maliyeti 630 milyon lira iken onarım ihalesi için devlet 499 milyon lira ödedi. Kalyon İnşaat boruları döşedi ve 6 Ekim’de ikinci açılış yapıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kalyon İnşaat’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Erdoğan, Kalyoncuların oğlu Mehmet Kalyoncu’ya da söz verip onurlandırdı. Oğul Kalyoncu, uzun bir teşekkür konuşması yaptı ve Tayyip Erdoğan’a methiyeler düzdü.

9 Ekim’de Resmi Gazete’de Eylül ayına ait vergi, resim, harç istisnası listesi yayımlandı. Listenin 6. sayfa 81. sırasına bakanlar Kalyon İnşaat’ı gördü. Şirkete tam 9 milyar 449 milyon 995 bin 833 liralık kıyak yapıldığı anlaşıldı.

Bu, geçen Ağustos ayında aldığı “Bandırma-Bursa-Yenişehir Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerinin Temini işi Projesi” ihalesinin bedeliyle neredeyse kuruşu kuruşuna aynıydı.

İnternet kotası olmadığı için çocukların öldüğü bir ülkede Kalyon İnşaat’a bir milyar 200 milyon dolarlık bir vergi kıyağı yapıldı.

Haberin detayları burada:

 

Son güncelleme: 15:03 26.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı