• Turkhane Logo

Perinçek ‘140Journos’a konuştu: İktidarla aynı gemiyideyiz; rotayı biz çiziyoruz

140journos belgeselinde konuşan Vatan Partisi Genel Bakanı Doğu Perinçek, iktidara rotayı kendilerinin çizdiğini anlattı. Perinçek, “İktidarı desteklemiyoruz, aynı gemideyiz. Onlar gemiyi yönetiyor, biz rota çiziyoruz” dedi.

15:53 05 Aralık 2020 Cumartesi
Perinçek ‘140Journos’a konuştu: İktidarla aynı gemiyideyiz; rotayı biz çiziyoruz
140journos belgeselinde konuşan Vatan Partisi Genel Bakanı Doğu Perinçek, iktidara rotayı kendilerinin çizdiğini anlattı. Perinçek, “İktidarı desteklemiyoruz, aynı gemideyiz. Onlar gemiyi yönetiyor, biz rota çiziyoruz” dedi.



Yayınladığı belgesellerle dikkatleri çeken “140journos” bu kez Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’le konuştu.

AK Parti’nin de “milli kuvvetler”in tarafına geçtiğini savunan Perinçek, “Şu anda Türkiye’de diyelim Vatan Partisi’nden sonra en milli olan Ak Parti ile MHP” dedi.


“ATATÜRK’ÜN BİZE OLUMSUZ ETKİSİ OLDU”

Atatürk’ün Kürt sorunundaki tavrının kendilerine “olumsuz etkisi” olduğunu savunan Doğu Perinçek, “Atatürk de aynı. Biraz Atatürk’ün de bizde orada olumsuz etkisi oldu. Onlara, Kürtlere özerklik, o da istiklal savaşında İngilizlerin Kürtlere özerklik veriyor, Sevr anlaşması filan var. Atatürk de dedi ki ‘Ben de sana özerklik veriyorum’” yorumunda bulundu.

Türkiye’nin Asya’ya yöneldiğini kaydeden Perinçek, “Atlantik’ten kopuyor Türkiye, Asya’ya yerleşiyor. Bitti. Bu adam savaşıyor. Şu anda Tayyip Erdoğan, Amerika’yla kelle koltukta savaşıyor. 75 yıllık Türkiye sürecine baktığım zaman şu anki Türk devleti, bu 75 yıl içinde en iyi konumda. Stratejik olarak da Asya’ya yönelişi koyuyor, Çin’e yöneliyor. Kritik konularda Rusya ile Çin karşı karşıya gelmemeye dikkat ediyor” dedi.

“TÜRKİYE OLARAK RUSYA’NIN İMPARATORLUK SİYASETİNİ DESTEKLEMEMİZ LAZIM”

Türkiye’nin Rusya’nın imparatorluk siyasetini desteklemesi ve Akdeniz’e gelmesi gerektiğini kaydeden Perinçek, “Bizim Türkiye olarak Rusya’nın imparatorluk siyasetini desteklememiz lazım. Rusya mütevazı, kabuğuna çekilen bir Rusya olmasın. Amerika’ya direnen, Akdeniz’e gelen bir Rusya olsun. Rusya diyorsa ki ben Akdeniz’e gelmiyorum, yav gel arkadaş, bu senin menfaatine, başka çaremiz yok” şeklinde konuştu.

Perinçek, belgeselde HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş2ın tutukluluğuyla ilgili olarak da “Ya Doğu Perinçek hapiste olur Türkiye’de ya da Selahattin Demirtaş. Onlar üstte kalırsa biz hapse düşeriz, biz üstte kalırsak onlar hapse düşer” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARI DESTEKLEMİYORUZ, ROTASINI ÇİZİYORUZ”

Kendilerinin Erdoğan’ı desteklemediklerini ancak onlarla aynı gemide olup, gemiye de rota çizdiklerini belirten Perinçek, şunları söyledi: “Sonuç itibariyle Tayyip Erdoğan’ı desteklemiyoruz, Tayyip Erdoğan bizi destekliyor. Dolayısıyla Vatan Partisi’yle Ak Parti aynı gemide, aynı cephede, Türkiye ittifakı içinde, Türkiye cephesinde. Orda MHP de var. Aynı zamanda o gemide bir kaptanlık sorunu da olabilir. Yani kim bu gemiyi en iyi yönetir? Kim bu gemiyi kayalara çarpmadan hedefimize doğru götürür? Şu anda o geminin kaptanı Ak Parti. Tabi Vatan Partisi de o geminin rotasını çizen konumunda şu an.
  Doğu #Perinçek 140Journos belgeseline konuştu:

↘️ İktidarla aynı gemiyideyiz; rotayı biz çiziyoruz
↘️ Deniz’den (Gezmiş) büyüğüm... kulağını çektim yani
↘️ Atatürkün bize olumsuz etkisi oldu
↘️ Türkiye Rusyanın imparatorluk siyasetini desteklemeli

➡️ https://t.co/X7AknQ3bV2 pic.twitter.com/cCeg8TULGd — Kronos (@KronosHaber) December 5, 2020
‘Yeniden Asya Girişimi’ bizim partimizin programı. Hem de 25-30 yıldır bunu savunuyoruz. Şimdi biz burada Tayyip Erdoğan bu programı savunuyor diye karşı tarafa geçecek değiliz. Biz kuyrukçu değiliz, bir Türkiye’yi yöneteceğiz. Destek kelimesini kabul etmiyoruz, biz onlarla aynı cephedeyiz.”

“YARGI ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR”

Yargının altın çağında olduğunu savunan Doğu Perinçek, “2014’e kadar fetö ile koalisyon yapıyor, Amerika’nın, Turgut Özal’ın ekonomi programını uyguluyor, BOP eşbaşkanıyım diyor, Rusya’ya düşman, İran’a düşman, Çin’e düşman, PKK ile Kürt açılımı yapıyor. Tamamen Amerika’nın programı içinde. Teröre karşı mücadele açısında yargı altın çağında. Deniz Gezmişler idam edilmiyor, Mümtaz Soysaller hapse atılmıyor, Doğu Perinçekler hapse atılmıyor, İlker Başbuğlar hapse atılmıyor. Kim hapse atılıyor? Fetöcüler, PKK…” şeklinde konuştu.

DENİZ GEZMİŞ’İN ‘KULAĞINI ÇEKMİŞ’

Perinçek, 70’li yıllarla beraber silahlı mücadelenin tartışılmaya başlandığını, Mihri Belli’nin ise bunun yanlış olduğunu bildiği halde Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan gibi isimleri ‘idare ettiğini’ savundu. Perinçek, “Genç çocuklar dolduruşa geldi. Denizler, Mahirler falan dolduruşa geldi. ‘Silahlı mücadeleyi hemen başlatacağız’ falan. Hem teorik birikimim var, biraz da yaşça Deniz’den, Mahir’den falan büyüğüm. Hepsinin kulağını çektim yani…” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 15:53 05.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı