• Turkhane Logo

12 HDP’li tutuklanmıştı: ‘Gizli tanıklar’ polis düzmecesi çıktı

Mardin’de HDP’li belediye eşbaşkanlarının yerine kayyım atanarak, tutuklanmalarına gerekçe yapılan 'gizli tanık' ifadeleri polis düzmecesi çıktı.

15:31 23 Ekim 2020 Cuma
12 HDP’li tutuklanmıştı: ‘Gizli tanıklar’ polis düzmecesi çıktı
Mardin’de HDP’li belediye eşbaşkanlarının yerine kayyım atanarak, tutuklanmalarına gerekçe yapılan 'gizli tanık' ifadeleri polis düzmecesi çıktı.



Eşbaşkan ve siyasetçilerin dosyasındaki tanıklar bir bir ortadan kayboldu, Tanık Koruma Programı kapsamında olmadıkları ortaya çıktı. 

Mardin’de HDP yönetimindeki Kızıltepe, Derik, Savur, Nusaybin ve Mazıdağı belediyelerine kayyım atanması, belediye eşbaşkanları ve siyasetçilerin tutuklanmasına gerekçe yapılan ‘gizli tanık’ ifadeleri polis düzmecesi çıktı.


MAHKEME ‘GİZLİ TANIKLARI’ DİNLEMEK İSTEDİ 

26 Haziran 2020 tarihinde alınan ve geçtiğimiz ay eşbaşkanlar ile HDP ve DBP’li siyasetçilerin dosyasına eklenen “B19O9L6D2P0L1T5” isimli gizli tanık ile “C1N9K1K8L (Çanakkale)”, “1KO3SOV0A8 (Kosava)”, “1AN4K0AR2A (Ankara)”, “1ES9R6ZPS8RN”, “1T4PK6P51” ve “Boksör” isimli gizli tanıklar, mahkeme tarafından dinlenmek istendi.

TANIK KORUMA PROGRAMINDA OLMADIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz ile Savur Belediye Eşbaşkanı Gülistan Öncü’nün yargılandığı Mardin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dinlenmek istenen gizli tanıklar için Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’ne mahkemece gönderilen yazıya gelen cevapta, bahsi geçen isimlerin Tanık Koruma Programı’nda olmadıkları ortaya çıktı.

EMNİYET, ‘TANIK HAZIR EDİLEMEYECEKTİR’ DEDİ

Emniyet tarafından verilen cevap yazısında, “1AN4K0AR2A (Ankara)” isimli gizli tanık için “Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 31.08.2020 tarihli karar ile uygulanan tedbirlerin iptaline karar verildiğinden bahse konu tanık hazır edilemeyecektir” ifadelerine yer verildi. Ahmet Kanbal’ın Mezopotamya Ajansı‘nda (MA) yayınlanan haberinin tamamına şuradan ulaşabilirsiniz.

‘GİZLİ TANIK İFADELERİ’YLE EŞBAŞKANLAR TUTUKLANDI, 5 KAYYIM ATANDI 

Söz konusu gizli tanık beyanları ile Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz, Derik Belediyesi Eşbaşkanı Mülkiye Esmez, Mazıdağı Belediyesi Eşbaşkanı Nalan Özaydın, Savur Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Öncü, Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanları Ferhat Kut ile Semire Nergiz’in yerine kayyım atanmış, eşbaşkanlar tutuklanmıştı.

Yine HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin İl Eşbaşkanları Ali Sincar, Leyla Bozkurt, Şehmus Sun, HDP PM üyeleri Alaattin Semir Zuğurli ile Sedat Ay yanı sıra Diyarbakır’da evine yapılan polis baskınında köpekli işkenceye maruz kalan HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu üyesi Sevil Rojbin Çetin de aynı ifadeler kapsamında tutuklanmıştı.

Son güncelleme: 15:31 23.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı