• Turkhane Logo

1-3 Mayıs arasında sokağa çıkma yasağı

Türkiye’de korona nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı 1 Mayıs İşçi Bayramı ve hafta sonu birleştirilerek 3 gün olarak ilan edildi.

09:36 28 Nisan 2020 Salı
1-3 Mayıs arasında sokağa çıkma yasağı
Türkiye’de korona nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı 1 Mayıs İşçi Bayramı ve hafta sonu birleştirilerek 3 gün olarak ilan edildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sanal kabine toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 31 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağı uygulamasının Ramazan ayı sonuna kadar her hafta sonu uygulanmasının planlandığını vurguladı.  

Türkiye’nin salgınla mücadelede önemli yol kat ettiğini belirten Erdoğan, “Tünelin ucu göründü. Rabbim Ramazan Bayramı’nı iki bayram olarak kutlamayı nasip etsin” dedi. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sokağa çıkma yasağı ile ilgili yaptığı açıklama şöyle; “Bilindiği gibi bu hastalık insandan insana bulaşarak yayılıyor. İnsan hareketliliğini ne kadar azaltırsak, o kadar kontrol altına alabiliriz. İnsanların kalabalık şekilde bir arada bulunduğu alanlarda faaliyetlere ara verilmesinin büyük katkısı olmuştur. Bu güzel gidişi devam ettirmek için hafta sonu sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonuna kadar sürdürmeyi planlıyoruz. 31 ilimizde 1 Mayıs sebebiyle 3 gün süreyle sokağa çıkma sınırlandırması uygulayacağız. 1 Mayıs gece 00.00’dan başlayıp 3 Mayıs 24.00’a kadar uygulanacak sokağa çıkma sınırlandırılmasına hassasiyetle riayet edilmesini bekliyoruz. Cuma günü marketler yine 09.00-14.00 arasında açık olacaktır. Türkiye için tünelin ucu gözüktü. Olumlu tablonun sürmesi için ülke genelinde hayatı normale döndürmek için kapsamlı bir program hazırlıyoruz. Bu ayrıntılı programı yakında sizlerle paylaşacağız.” dedi. 

Son güncelleme: 09:36 28.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı