• Turkhane Logo

Cengiz Holding’e ‘alternatif’ reklam: Dereleri kurutan HES’leri kim yaptı?

Cengiz Holding’in "meyve veren ağaç taşlanır” temalı reklam filmi beğenilmeyince çektiği "Kim Yaptı?” filmine, ‘alternatif’ bir tanıtım filmi hazırlandı.

16:09 23 Aralık 2020 Çarşamba
Cengiz Holding’e ‘alternatif’ reklam: Dereleri kurutan HES’leri kim yaptı?
Cengiz Holding’in "meyve veren ağaç taşlanır” temalı reklam filmi beğenilmeyince çektiği "Kim Yaptı?” filmine, ‘alternatif’ bir tanıtım filmi hazırlandı.



Cengiz Holding’in meyve veren ağaç taşlanır” temalı reklam filmi beğenilmeyince çektiği Kim Yaptı?” filmine, ‘alternatif’ bir tanıtım filmi hazırlandı. Tanıtım filminde “Ormanları yok eden havalimanını kim yaptı? Dereleri kurutan HES’leri kim yaptı? Kadim toprakları delik deşik eden dev madenleri kim işletiyor?” diye soruluyor.

42.1 milyar dolarlık kamu ihalesi ile ‘dünyanın en çok kamu ihalesi alan şirketleri’ arasında ilk beşe giren Cengiz Holding, kendilerine yönelik eleştirilere karşılık geçtiğimiz günlerde “meyve veren ağaç taşlanır” temalı bir reklam filmi yayınlamıştı.


CENGİZ HOLDİNG’TEN 2’İNCİ REKLAM: KİM YAPTI? 

Reklam filmi, yayınlandığı YouTube’da yüz bini aşkın kişi tarafından dislike/beğenilmeme edilince şirket bu kez de “Kim Yaptı?” başlıklı ikinci bir film daha yayınladı. Bu filmde de Cengiz Holding’in yaptığı altyapı ve üst işleri ‘gururla’ sunularak “Kim Yaptı?” diye soruldu. İşte bu “Kim Yaptı?” reklam filmine alternatif bir tanıtım Cengiz Holding tanıtım filmi hazırlandı.
  Cengiz Holding için bir tanıtım filmi de biz hazırlayalım dedik.

İyi seyirler dileriz #DefolCengiz #MeyveVerenAğaç pic.twitter.com/5xVIpSXgKy — Kuzey Ormanları Savunması (@kuzeyormanlari) December 23, 2020
CENGİZ’İN YOK ETTİĞİ ORMANLAR, KURUTTUĞU DERLER GÖSTERİLDİ

Kuzey Ormanları Savunması’nın Cengiz Holding için hazırladığı tanıtım filminde, şirketin ormanları yok ederek inşa ettiği havalimanları, dereleri yok ederek inşa ettiği Hidroelektrik Santralleri (HES), toprağı yok ederek işlettiği dev madenler ve şehirlere dikilmiş gökdelenler gösterilerek “Kim Yaptı?” diye soruldu.

Filmde, “Hiç düşündün mü azimle, inatla gece gündüz durmadan çalan çırpan bir avuç şirket neden hiç durmaz? Bu bir avuç şirketin cesareti nereden geliyor?” diye soruldu. Filmin sonunda ise “Biz çok iyi biliyoruz. Defol Cengiz” ifadeleri kullanıldı.

Son güncelleme: 16:09 23.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı