• Turkhane Logo

Boris Johnson, yoğun bakımda oksijen desteği aldı ancak solunum cihazına bağlanmadı

Dün yoğun bakımda tedavi görmeye başladığı açıklanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın oksijen desteği aldığı ancak solunum cihazına bağlanmadığı açıklandı.

13:19 07 Nisan 2020 Salı
Boris Johnson, yoğun bakımda oksijen desteği aldı ancak solunum cihazına bağlanmadı
Dün yoğun bakımda tedavi görmeye başladığı açıklanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın oksijen desteği aldığı ancak solunum cihazına bağlanmadığı açıklandı.



İngiltere’de kabine faaliyetlerinin koordinasyonundan sorumlu Bakan Michael Gove, Johnson ile ilgili yaptığı açıklamada “Solunum cihazına bağlı değil. Başbakan biraz oksijen desteği aldı ve tabii ki çok yakından gözlemleniyor” dedi.

İngiliz basınında yer alan haberlerde Johnson’ın bilincinin açık olduğu ifade edildi.


Johnson, Kovid-19 belirtilerinin kötüleşmesi üzerinde dün yoğun bakıma kaldırıldı.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, Johnson’ın sağlık ekibinin tavsiyesi üzerine yoğun bakıma kaldırıldığı yer aldı.

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre Kraliçe 2. Elizabeth, Johnson’ın durumuyla ilgili düzenli olarak bilgilendiriliyor. Dışişleri Bakanı Dominic Raab vekaleten Başbakanlık görevini üstlendi.

27 Mart’ta koronavirüse yakalanan ve ateşinin düşmemesi nedeniyle dün hastaneye kaldırılan Boris Johnson, 6 Nisan günü öğlen saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “rutin testler için hastaneye gittiğini ve kendisini iyi hissettiğini” yazmıştı.

TRUMP’TAN DESTEK AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Donald Trump, Johnson’ın yoğun bakıma alındığı haberini duyduğunda çok üzüldüğünü, Amerikalılar’ın Başbakan Johnson’ın iyileşmesi için dua ettiğini söyledi.

Beyaz Saray’da koronavirüs görev gücü ekibiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında Trump, “Çok iyi bir dostum, ülkemizin bir dostu Başbakan Boris Johnson’a en iyi dileklerimi gönderiyorum. Yoğun bakıma alındığını öğrenmekten büyük üzüntü duyduk. Amerikalılar hep birlikte Başbakan Johnson’ın iyileşmesi için dua ediyor. O gerçekten çok iyi bir dost, çok özel biri, güçlü, kararlı, hiç pes etmeyen bir yapıya sahip” dedi.

Pazartesi günü ecza ve biyoteknoloji şirketlerinin yöneticileriyle toplantı yapan Trump, şirketlerin ikisinden İngiliz hükümetiyle temasa geçmelerini ve yardım önermelerini istediğini belirtti. Başkan Trump, bu şirketler için, “Gerçekten ileri düzeyde tedaviler geliştirdiler ve Londra’ya vardılar bile. Londra ofisleri gerekli her türlü kaynağa sahip ve bir yardımımız olabilir mi bakacağız. Boris’in tüm doktorlarıyla iletişim kurduk ve neler olacağını göreceğiz. Ama yardım için hemen harekete geçmeye hazırlar, çok deneyimliler” diye konuştu

Trump, “Yoğun bakıma alındığınız zaman, özellikle bu hastalıkta durum çok çok ciddi bir hal alıyor” ifadesini kullandı.

Son güncelleme: 13:19 07.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı