• Turkhane Logo

"Ölü durumdayım sayın vekilim, ona bir şey olursa ben yok olurum"

Dün gece hayatını kaybeden KHK’lı komiser Ümit Gökhasan’ın oğlu Furkan Gökhasan, babasının ölümünden önce Ömer Faruk Gergerelioğlu’na bir mektup yazdı. Babası için yardım isteyen genç, “Ona bir şey olursa ben yok olurum” dedi.

17:26 23 Kasım 2020 Pazartesi
Dün gece hayatını kaybeden KHK’lı komiser Ümit Gökhasan’ın oğlu Furkan Gökhasan, babasının ölümünden önce Ömer Faruk Gergerelioğlu’na bir mektup yazdı. Babası için yardım isteyen genç, “Ona bir şey olursa ben yok olurum” dedi.

Kanserli bir hasta olmasına rağmen cezaevi şartlarında 7 ay yaşamak zorunda bırakılan KHK’lı komiser Ümit Gökhasan’ın oğlu Furkan Gökhasan HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerelioğlu’na bir mektup yazarak babasının yaşadığı zorlu süreci anlattı.

65 kiloya düşmüş bir kanser hastası olmasına rağmen babasına ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verildiğini söyleyen Furkan Gökhasan, “Ölü durumdayım sayın vekilim. Neler yapabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz” diye yazdı. Oğul Gökhasan, babasının kişisel ihtiyaçlarını tek başına gideremediğini ve sağlıklı beslenemediğini de söyledi.

İşte Furkan Gökhasan’ın mektubu:


“Annem daha önce sizinle konuşmuştu. Babam kanser hastası ve cezaevinde tutuluyor. Az önce babamla telefonda konuştum. Sesi kötü geliyordu. 65 kiloya düşmüş. Belki bilginiz vardır. Geçenlerde hastane kuruluna çıktı. Babam hakkında cezaevi şartlarına uygundur raporu verilmiş. Veren doktor sadece kanser durumunu değerlendirmiş sanırım. Bu sevindirici bir haber çünkü babamın sağlığı aşırı kötü durumda değil. Ancak bir o kadar da üzücü çünkü babamın durumu cezaevine uygun olmamasına rağmen orada tutmaya devam ediyorlar.

“VÜCUDU BİTİK DURUMDA”

Babamın günde 7 öğün yemesi gerekiyor. Sıcak yemesi gerekiyor. Vücudu bitik durumda. Kendi çamaşırlarını, bulaşıklarını yıkayamıyor. Bunların hiçbiri cezaevinde sağlanabilecek şeyler değil. Bunların dışında malum pandemi sürecindeyiz. Hastalık özellikle bağışıklık sistemi zayıf kişilerde ciddi sorunlara hatta ölümlere yol açıyor. Babamın, aldığı tedavilerden dolayı bağışıklık sistemi çökme durumunda.

Cezaevinde çalışan yüzlerce memur var. Orada kalan binlerce mahkum var. Çalışanlar akşamları evlerine gidiyor. Eşleri çalışıyorsa onlar da çalıştıkları yerlerden hastalık kapıp eşlerine bulaştırabilir. Ya da görüşler esnasında hastalık yayılabilir. Bu hastalığın babama ulaşması durumunda korkuyorum ki sonucu ölüm olacak. Ancak bu durumlar hiç düşünülmeden kararlar verilmiş. Karara itiraz ettik.

“ÖLÜ DURUMDAYIM SAYIN VEKİLİM”

Ancak ölü durumdayım sayın vekilim. Babam bana babadan öte arkadaştı. İnsanlar beni düşüncelerimden dolayı dışlarken babam benle oturup muhabbet ederdi. Destek olurdu her şeyime. Ona bir şey olursa ben yok olurum. Bu vatanı seven bir genç daha hiç olur. Neler yapabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz?” 

“40 KİŞİLİK KOĞUŞTA YAŞIYOR, SU AKMIYOR”

Kanser olduğu ortaya çıktığından beri Ümit Gökhasan’ın hastane ve cezaevi süreçlerini yakından takip eden Ömer Faruk Gergerlioğlu, defalarca kez hastanın tahliye edilmesi için Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Ocak 2020’de midesinin tamamı, yemek borusunun yarısı alındıktan 14 gün sonra tekrar Afyon Cezaevine gönderilen Ümit Gökhasan’ı tekrar gündeme getiren Gergerlioğlu, “40 kişilik koğuşta kalıyor. Sular gündüz akmıyor. Bir de koronavirüs nedeniyle iki aydır kemoterapi alamıyor. İşkence bu! Hasta mahpuslar tahliye edilmeli!” demişti.

Son güncelleme: 17:26 23.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı