• Turkhane Logo

Tuzla’da panik yaratan kokunun sebebi ne?

İstanbul Tuzla'da birçok mahalleyi ciddi şekilde etkileyen koku haberleri İstanbul'un gündemine bomba gibi düştü, herkes Tuzla'daki kokunun nedenini merak etmeye başladı.

09:36 26 Aralık 2017 Salı
Tuzla’da panik yaratan kokunun sebebi ne?
İstanbul Tuzla'da birçok mahalleyi ciddi şekilde etkileyen koku haberleri İstanbul'un gündemine bomba gibi düştü, herkes Tuzla'daki kokunun nedenini merak etmeye başladı.

İstanbuldan panik yaratan bir son dakika haberi geldi. Tuzlada birçok mahalleyi ciddi şekilde etkileyen koku haberleri İstanbulun gündemine bomba gibi düştü, herkes Tuzladaki kokunun nedenini merak etmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Tuzla’daki kokunun kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir. İlk belirlemelere göre insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı belirlenmiştir” ifadeleri kullanıldı. CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de bölgeye gitti.

İstanbul’un Tuzla ilçesinde büyük paniğe neden olan kokunun sebebi tespit edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada Tuzladaki kokunun sebebi “atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir” denildi.

“İNSAN SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLEYEN BİR DURUM”

İBB’den yapılan yazılı bir açıklamada atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilen kokunun, ilk belirlemelere göre insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı belirlenmiştir denildi.

Akşam saatlerinde Tuzla ilçesinde bulunan bazı mahalleleri etkileyen yoğun koku şikayetleri gelmesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri süratle bölgeye sevk edildiği aktarılan açıklamada “Söz konusu kokunun atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir. İlk incelemelerde insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı belirlenmiştir. İSKİ, kolektör kapaklarından hava tahliyesi yolu ile kokuyu gidermeye çalışmaktadır. İBB birimleri atıksu kolektörlerine kaçak kimyasal deşarjların kaynağını ve vidanjörlerle savaklama yapılıp yapılmadığını tespit için çok yönlü incelemelerini sürdürmektedir. Ayrıca kolektörlerlerden alınan numuneler İSKİ Laboratuvarlarında analiz edilmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütün birimleri ile ilgili kurumlarla koordinasyon içinde gerekli inceleme ve araştırmalarına devam etmekte olup sorumlular hakkında adli ve hukuki yollar sonuna kadar takip edilecektir” denildi.
/

KİMYASAL ATIK NEDEN OLDU

Kokudan rahatsız olarak hastaneye başvuran onlarca kişi ayakta yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Akşam 21.30 sıralarından itibaren Tuzlada etkili olan yoğun ve genizleri yakan koku nedeniyle belediyle, AFAD, İGDAŞ ve İtfaiye ekipleri yoğun bir çalışma başlatmıştı. Yapılan çalışmaların ardından kokunun atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edildi. Kokunun tespit edildiği noktada ekipler kokunun giderilmesi için yoğun bir çalışma sarf etti.

HASTANELERE AKIN EDEN 50Yİ AŞKIN KİŞİ TABURCU EDİLDİ

Ekipler çalışmalarını sürdürürken yayılan koku nedeniyle çok sayıda kişi ilçedeki hastanelere akın etti.Kokudan rahatsız olan ve maske taktıkları görülen 50yi aşkın kişinin hastanelere başvurduğu kaydedildi. Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvuran vatandaşların ayakta yapılan müdahalelerinin ardından evlerine gönderildiği öğrenildi.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

İstanbul’un Tuzla ilçesinde akşam saatlerinde kaynağı belirlenemeyen bir koku yayıldı. Ajanslardan gelen son dakika bilgisine göre İstasyon, Yayla, Evliya Çelebi ve Postane mahallelerinde, genizleri yakan yoğun koku paniğe yol açtı.


Yapılan ölçümlerde ilk belirlemelere göre, kokuya neden olan gazın ölçüm yapılan cihaza tanımlı olmayan bir gaz olduğu ve bu nedenle gazın kaynağının anlaşılamadığı öğrenildi.
 

Son güncelleme: 09:36 26.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı