• Turkhane Logo

Türk polisi, Suudi Arabistan Başkonsolosu'nun konutunda!

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi Türkiye'den ayrılmıştı

20:53 16 Ekim 2018 Salı
Türk polisi, Suudi Arabistan Başkonsolosu'nun konutunda!
Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi Türkiye'den ayrılmıştı

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçının, Suudi Arabistanın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili oluşturulan ortak çalışma grubunda yer alan Türk ve Suudi yetkililer, Suudi Arabistanın İstanbul Başkonsolosunun konutunda arama ve inceleme yapacak. 

Suudi Arabistanın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi Türkiyeden ayrılırken, olay yeri inceleme ekipleri arama yapmak için Uteybi’nin konutuna girdi.

İnceleme heyetinin başında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bir başsavcıvekili ve bir cumhuriyet savcısı bulunuyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Asayiş ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerine bağlı uzman personel de ekipte yer alıyor.


Ortak çalışma grubunda yer alan olay yeri inceleme ekipleri, dün Leventteki başkonsolosluk binasında 9 saat süren inceleme yapmıştı. 

BMden Suudi Arabistana dokunulmazlıkları kaldırın çağrısı

Öte yandan, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, yaptığı yazılı açıklamada, Suudi Arabistanı, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçının ortadan kaybolması ve muhtemel yargısız infazına ilişkin tüm bilgileri açıklamaya davet etti.

Bachelet, 1963 tarihli Viyana Sözleşmesinden kaynaklanan söz konusu dokunulmazlıktan acilen feragat edilmesi gerektiğinin altını çizerek, Uluslararası hukuka göre, zorla ortadan kaybetme ve yargısız infaz çok ciddi bir suçtur ve dokunulmazlık, yaşanan olayın ve sorumluların soruşturulmasını engellemek için kullanılmamalıdır. ifadesini kullandı.

Kaşıkçının ortadan kaybolması ve muhtemel yargısız infazına ilişkin tüm bilgileri açıklaması için Suudi Arabistana çağrı yapan Bachelet, Kaşıkçı soruşturması kapsamında Türk ve Suudi yetkililerin konsoloslukta inceleme yapılmasına ilişkin yaptığı anlaşmadan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Son güncelleme: 20:53 16.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı