• Turkhane Logo

Şırnak’taki göçükte hayatını kaybeden yedi işçi gece yarısı toprağa verildi

Şırnak’taki kaçak kömür ocağında göçükte kalarak hayatını kaybeden yedi işçi gece yarısı toprağa verildi.

11:54 18 Ekim 2017 Çarşamba
Şırnak’taki göçükte hayatını kaybeden yedi işçi gece yarısı toprağa verildi
Şırnak’taki kaçak kömür ocağında göçükte kalarak hayatını kaybeden yedi işçi gece yarısı toprağa verildi.

Şırnak ile Cizre arasında, Cudi Dağı eteklerindeki kömür ocakları bölgesinde bulunan kömür ocağında dün göçük meydana gelmişti.

Göçükte işçiler Vedat Özden, Sekvan Üstün, Yılmaz Mağrur, Mesut Mağrur, Yüksel Uğur, Mehmet İzer ve Abdullah Kayaş hayatını kaybetmişti.

Olaydan ağır yaralı olarak kurtulan bir işçi de hastanede tedavi görüyor.Şırnak Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından işçiler farklı kentlerde gece yarısı defnedildi.



Özden merkeze bağlı Dağkonak köyü mezarlığında, Üstün Cizre’de, Yılmaz Mağrur, Mesut Mağrur ile Uğur merkeze bağlı Kendale İş Mezarlığı’nda, İzer merkez Büyük Mezarlık’ta, Abdullah Kayaş ise Tümen Komutanlığı bitişiğindeki mezarlıkta dualar eşliğinde toprağa verildi.

ENERJİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, göçüğe ilişkin , Kazanın olduğu maden sahası, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için MİGEM tarafından 2013 yılında faaliyeti durdurulmuş bir sahadır. Kazanın meydana geldiği saha için Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilmiş çalışma ruhsatı söz konusu değildir. Yapılan işlem kaçak işlemdir.  ifadesi kullanıldı. 

Bakanlık yetkilileri AA muhabirine yaptıkları açıklamada, kazanın meydana geldiği maden sahasının faaliyetinin, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) tarafından 2013te durdurulduğunu bildirdi. 

Söz konusu saha için MİGEM tarafından verilen bir çalışma ruhsatının olmadığını belirten yetkililer, Yapılan işlem kaçak işlemdir. ifadesini kullandı.

Son güncelleme: 11:54 18.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı