• Turkhane Logo

Polis açlık grevi yapanların ailelerini darp etti

Gebze Cezaevi'de açlık grevi yapanların ailelerini darp edilmesine çok sayıda kişi sosyal medyada tepki gösterdi..

23:01 19 Nisan 2019 Cuma
Polis açlık grevi yapanların ailelerini darp etti
Gebze Cezaevi'de açlık grevi yapanların ailelerini darp edilmesine çok sayıda kişi sosyal medyada tepki gösterdi..

CHP milletvekili Gürsel Tekin, Gebzedeki cezaevindeki çocukları için nöbet tutan analara bu muamele yapılamaz. Bu zulümdür, hesabı ağırdır dedi.Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde açlık grevi yapan tutuklu ve hükümlülerinin ailelerinin polis tarafından darp edilmesi tepki çekti.

Twitter hesabından açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Gebze Cezaevi’nde açlık grevinde olan çocukları için hapishane önüne gitmeye çalışan annelere elle ve copla yapılan polis tacizi iktidarın nasıl zalim hale geldiğinin yüzüdür” dedi. Tanrıkulu, İçişleri Bakanlığı ve Kocaeli Valiliği’ne görüntülerdeki polis hakkında işlem yapılıp yapılmayacağını sordu.

HDP İstanbul İl Örgütü de görüntüleri paylaşarak yaşananlara tepki gösterdi. Açıklamada, “Gebze’de çocukları açlık grevinde olan annelere yönelik bu insanlık dışı muamele hukuk tanımazlığın ve zorbalığın resmidir. Açlık grevcilerinin talepleri zor ve şiddetle bastırılamaz, bu hukuk tanımazlık kabul edilemez” ifadeleri kullanıldı.

  Gebze Cezaevi’nde açlık grevinde olan çocukları için hapishane önüne gitmeye çalışan annelere elle ve copla yapılan polis tacizi iktidarın nasıl zalim hale geldiğinin yüzüdür.
Konunun takipçisi olacağım.
Bu memurla ilgili bir işlem yapacak mısınız? @TC_icisleri @kocaelivaliligi pic.twitter.com/4QXbQfTBen — Sezgin Tanrıkulu (@MSTanrikulu) 19 Nisan 2019 Unuttunuz mu?

Kimse kendi suçundan başka bir şey ile suçlanamaz. Baba, oğlunun suçu, oğlu da babasının suçu üzerine suçlanamaz.

Gebzedeki cezaevindeki çocukları için nöbet tutan analara bu muamele yapılamaz.

Bu zulümdür, hesabı ağırdır. pic.twitter.com/w1fu7nIkwn — Gürsel Tekin (@gurseltekin34) 19 Nisan 2019 Duvar

Son güncelleme: 23:01 19.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı