• Turkhane Logo

Pilotun refleksi kazayı son anda önledi: Helikopterle çarpışıyordu

Bodrum Havalimanı’nda kalkış yapmakta olan uçak, iniş yapmakta olan helikopterle çarpışmaktan ‘son anda’ pilotun fren yapması sayesinde kurtuldu.

12:52 14 Ağustos 2019 Çarşamba
Pilotun refleksi kazayı son anda önledi: Helikopterle çarpışıyordu
Bodrum Havalimanı’nda kalkış yapmakta olan uçak, iniş yapmakta olan helikopterle çarpışmaktan ‘son anda’ pilotun fren yapması sayesinde kurtuldu.

Gazeteci İsmail Küçükkaya olayı Twitter hesabından duyurdu.

 

Yolcular, havalanmak üzere hızını alan pist başındaki uçağın sın anda fren yapmaması halinde işte bu helikopterle çarpışma ihtimalinden bahsediyorlar. Dicle isimli uçaktan tahliye edilen yolcular ‘kule bunu nasıl farkedemez’ diye tepki gösteriyorlar. pic.twitter.com/rAwx5NzF7I
— Ismail Kucukkaya (@KucukkayaIsmail) August 13, 2019
Yolculardan aldığı bilgilerle büyük tehlike atlatıldığını belirttiği paylaşımlarında Küçükkaya Bodrum’dan İstanbul’a gitmek üzere kalkış yapan uçağın atlattığı tehlikeyi şöyle aktardı: “Bodrum’da büyük tehlike atlatıldı. İstanbul’a gitmek üzere yolcularını alan 18.40 Dicle isimli uçak tam havalanmak üzereydi ve hızını almışken bir helikopterin inişine denk geldi. Pilot ani refleksle uçağa son anda fren yaptırdı. Yolcular uçaktan indirilip salona alındı.” Küçükkaya yolcuların, dikkati ve refleksi nedeniyle THY uçağının pilotuna teşekkür ettiklerini de belirtti. Aynı uçakta bulunan akademisyen hukuk profesörü Hüseyin Hatemi ve yapımcı şarkıcı Metin Arolat da atlattıkları tehlike ile ilgili paylaşımlar yaptı. Arolat uçağın yerden yükseldiği anda bir helikopterle karşı karşıya geldiğini ve kaptanın frene basması sayesinde kurtulduklarını belirterek “Sanırım bu uçaktaki tüm yolcular Kaptan Pilotumuz Hüdaverdi Atasoğlu sayesinde şu an hayattayız. Garip hisler içinde oluyormuş insan böyle anlarda” dedi.


sevgili ismail bey tam uçağa binerken içime kaza ihtimali doğdu.dua ile girdim ve uçak havalanırken de devam ettim uçak birden piste sert bir iniş yapıp hızla yürümeye başladı Ani fren yapınca da helikopterin üzerimizde iniş yaptığını öğrendik bodrum hava alanındayız sevgiyle
— Hüseyin Hatemi (@Elifhevav) August 13, 2019

Son güncelleme: 12:52 14.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı