• Turkhane Logo

Neslican’a ‘Dünyasallaştı’ diyen rektöre tepki yağdı

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan’ın, Neslican Tay için söylediği ‘Seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapıldı’ ifadelerine sosyal medyadan tepki yağdı.

14:42 22 Eylül 2019 Pazar
Neslican’a ‘Dünyasallaştı’ diyen rektöre tepki yağdı
Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan’ın, Neslican Tay için söylediği ‘Seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapıldı’ ifadelerine sosyal medyadan tepki yağdı.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan’ın , geçenlerde hayatını kaybeden, kansere karşı verdiği mücadele ile sosyal medyada kamuoyunun sempatisini kazanan Neslican Tay hakkındaki paylaşımı tepki çekti. Tarhan, hayatını kaybeden Tay’ın, seküler dünyanın, dünyasallaşma rüzgarına kapılarak, hastalığını düşman gibi gördüğünü ileri sürdü.

DÜŞMAN GİBİ GÖRMEZDİ

Tarhan’ın paylaşımı şöyle, ”Neslican Tay kızımız çok çile çekti ama ümidini kaybetmedi, Ölümle yüzleşebilseydi ölüm bilincine sahip olsaydı, seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapılmasaydı. Dinlerin hayata anlam katma ve teselli gücünden faydalanabilseydi hastalığı düşman gibi görmezdi, diye düşündüm.”


SEKÜLER DÜNYANIN RÜZGARINA KAPILMAK HE Mİ?

Sosyal medyada, Neslican Tay hakkındaki paylaşımı nedeniyle Tarhan’a tepki yağdı. Zekirdek olarak bilinen radyo programcısı Zeki Kayahan Çoşkun, rektörün twitinde kullandığı ‘dünyasallaşma’ kavramına gönderme yaparak, ”Seküler dünyanın rüzgarına kapılmak he mi? Makam odanızdaki dev televizyon hangi dünyanın? Ya deri koltuklar? Pahalı halı döşeme? Kahve fincanlarınız niye ucuzundan değil? Masanızın üstündeki abartılı aydınlatma hangi dünyadan?Atla mı geliyorsunuz okula, lüks makam aracıyla mı”ifadelerini kullandı.

/

Gazeteci Ünsal Ünlü de Tarhan’ın bilimsellikten uzak olduğunu iddia ettiği yorumu için, ‘hayatımda duyduğum en saçma yorum’ ifadelerini kullandı.
Sosyal medyada Tarhan’a gelen tepkilerden bazıları;

  #neslicantay kızımız çok çile çekti ama ümidini kaybetmedi,
Ölümle yüzleşebilseydi #ölümbilinci ne sahip olsaydı, seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapılmasaydı dinlerin #hayataanlamkatma ve #teselligücü nden faydalanabilseydi hastalığı düşman gibi görmezdi diye düşündüm. pic.twitter.com/9Va44vA6WS — Nevzat Tarhan (@drnevzattarhan) September 21, 2019 #neslicantay kızımız çok çile çekti ama ümidini kaybetmedi,
Ölümle yüzleşebilseydi #ölümbilinci ne sahip olsaydı, seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapılmasaydı dinlerin #hayataanlamkatma ve #teselligücü nden faydalanabilseydi hastalığı düşman gibi görmezdi diye düşündüm. pic.twitter.com/9Va44vA6WS — Nevzat Tarhan (@drnevzattarhan) September 21, 2019 Tepkilerin ardından yine sosyal medyadan açıklama yapan Tarhan, ‘Ölüm bilinci herkese lazım ama ön yargılara dokunmuşum’ diyerek kendini savundu. 2- #NeslicanTay kızımızın acısı herkesi etkilemişti bu vesile ile “hastalığı düşman değil bir eğitmen gibi görme” bakışı sağlamak istemiştim #ölümbilinci herkese lazım, ancak #önyargı lara dokunmuşum.. #nevzattarhan #mindfulness https://t.co/IOiqR8odrK — Nevzat Tarhan (@drnevzattarhan) September 22, 2019

Son güncelleme: 14:42 22.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı