• Turkhane Logo

Kuaför bilgi topladı annesi gidip evleri soydu

Kuaför müşterilerine 'evde kimse var mı' diye sordu, annesi gidip evleri soydu

14:17 11 Ocak 2018 Perşembe
Kuaför bilgi topladı annesi gidip evleri soydu
Kuaför müşterilerine 'evde kimse var mı' diye sordu, annesi gidip evleri soydu

Beyoğlunda organize hırsızlık yaptıkları iddia edilen 4 kişi tutuklandı. Polis, çete lideri olduğu öne sürülen Azize Ö.nün kuaförde çalışan kızı Z.Ö.nün kadın müşterilerinden aldığı bilgilere göre evlere giderek hırsızlık yaptığı bilgisini verdi.

İstanbul’da gündüz evlere girerek hırsızlık yaptığı öne sürülen Azize Ö. (56)  ve onla birlikte çalıştığı belirtilen 3 kişi gözaltına alındı. İddiaya göre polis soruşturmasında Azize Ö.’nün kuaförde çalışan kızı Z.Ö’nün (35), iş yerine gelen kadınlarla dostluk kurarak ev adreslerini öğrendiği, bir kez daha geldiklerinde, onları oyalayarak annesine “Ev boş hırsızlık yapabilirsiniz. diye mesaj attığı tespit edildi. 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, polis firari olan Z.Ö.’yü arıyor.İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Beyoğlu’nda artan hırsızlık şikayetleri üzerine başlattığı soruşturmada güvenlik kameralarını kullanarak 4 kişilik şebekeyi tespit etti.

EVLERİNDE TABANCA VE AV TÜFEĞİ BULUNDU

Beyoğlu’nda iki ayrı adrese yapılan baskında çetenin elebaşı olduğu iddia edilen ‘Ana’ lakaplı Azize Ö. ile hırsızlıkları gerçekleştirdikleri belirtilen Barış T.(22)  Serhat U.(24) ve Talip B.(23) gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde arama yapan polisler iki tabanca, bir av tüfeği ve bunlara ait mermiler, kapıları açmakta kullanılan tornavida, çekiş gibi malzemeler ile bir adet muşta buldu.

Hırsızlık Büro Amirliği’nin soruşturmayla ilgili verdiği bilgiye göre Azize Ö.’nün kızı Z.Ö.’nün bir kuaförde çalıştığı ve gelen kadınlarla dostluk kurduğu tespit edildi.

‘EV BOŞ SOYABİLİRSİNİZ’ MESAJI GÖNDERİYORDU

Z.Ö.’nün yalnız yaşayan ve sohbet sırasında evde paraları olduğunu belirleyebildiği müşterilerinin bir bahaneyle ev adreslerini öğrendiği, bir kez daha geldiklerinde ise annesine “Ev boş, hırsızlık yapabilirsiniz.” mesajı attığı belirlendi. Mesaj gelmesi üzerine adresi alan çete üyelerinin evde kimsenin bulunmadığını bildikleri eve girerek ziynet eşyası ve elektronik eşyaları çaldıkları öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken polis ortadan kaybolan Azile Ö.’nün kızı Z.Ö.’yü yakalamak için operasyonları sürdürüyor. 

DHA

Son güncelleme: 14:17 11.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı