• Turkhane Logo

Köprüdeki ‘intihara teşvik’ davasında iki kadına üç yıl ceza

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde intihar etmeye çıkan bir kişiye “Atla” dedikleri gerekçesiyle ‘intihara yönlendirme’ davası açılan iki kadın, üç yıl dörder ay hapis cezasına çarptırıldı.

21:06 25 Ekim 2018 Perşembe
Köprüdeki ‘intihara teşvik’ davasında iki kadına üç yıl ceza
İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde intihar etmeye çıkan bir kişiye “Atla” dedikleri gerekçesiyle ‘intihara yönlendirme’ davası açılan iki kadın, üç yıl dörder ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erol Çetin adlı adam, 8 Mart 2016’da sabah saatlerinde köprünün korkuluklarına çıkmış, polisin ikna çabalarına rağmen kendini boşluğa bırakarak intihar etmişti.

O sırada köprüdeki araçlarında bulunan 49 yaşındaki Hülya U. ve 27 yaşındaki Merve Ö.’nün Çetin’e “Senin yüzünden trafikte saatlerdir bekliyoruz. Atlayacaksan atla” diye bağırarak küfrettiği öne sürülmüştü.

Çetin’in ölümüm ardından iki kadına ‘intihara yönlendirme’suçundan dört yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.


‘Müvekkilim düzgün kişiliklidir’

İstanbul 43’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan kadınlar gitmezken sanıkları avukatları temsil etti. İntihar eden adamın kardeşi Ramazan Çetin de avukatıyla duruşmada hazır bulundu.

Sanık Hülya U.’nun avukatı Lale Büyük Efe şu savunmayı yaptı: “Müvekkilim vicdanlı, merhametli ve düzgün bir kişiliğe sahip olup bir kişiyi intihara teşvik edici söz söylemesi mümkün değildir. Ayrıca aradaki mesafe düşünüldüğünde o sözlerin söylendiği kabul bile edilse duyulması mümkün değildir. Tanıklar da müvekkilin iddia konusu sözleri söylemediğini belirtmiştir. Sadece müzakereci polisin iddiası vardır. Olay yeri görüntüsünü izlediğimde, tanığın el-kol hareketlerinden ve geri çekilişinden ölene ‘Ne halin varsa gör’ tarzda hareket ettiği anlaşılmaktadır. Müvekkil atılı suçu işlememiştir.”

Müzakereci tanık polis, Çetin’le 30-45 dakika konuştuğunu, yoldan geçen araçtaki iki kadının “Atla” diyerek küfrettiğini, Çetin’in de kadınlara dönerek “Atla ha…” dediğini ve daha sonra atladığını anlatmıştı.

Şov yaptığını sanmış

Sanık Merve Ö.’nün avukatı Mustafa Turan da şunları kaydetti: “Olayın maddi ve manevi unsurları oluşmamıştır. İntihara teşvik suçunun oluşabilmesi için sanık ve intihara teşvik etmek isteyen kişinin birbirini tanıması gerekmektedir. İntihar teşebbüsünde bulunan kişi yaklaşık 35-40 dakika boyunca köprüde kalmış olup müzakereci ile bu kaldığı süre kadar konuşmuştur. Müvekkilim yolun kapatılması nedeniyle iki buçuk saat yolda kalmıştır. Müvekkilim, intihara teşebbüs edenin köprüde kaldığı süre nedeniyle şov yaptığı kanaatiyle kendi kendine bir şeyler söylemiştir. Ayrıca mesafe dikkate alındığında ölenin müvekkilimi duyması mümkün değildir. Ayrıca müvekkilim ‘Atla’ dememiştir.”

Sanık avukatları son sözlerinde de beraat talebinde bulundu.

‘İyi hal’ indirimi uygulandı

Mahkeme, sanıklar Hülya U. ve Merve Ö’nün suçu işlediğine kanaat getirerek alt sınırdan dörder yıl hapis cezası verdi.

Verilen cezanın sanıkların gelecekleri üzerindeki olası etkilerini dikkate alan mahkeme, iyi hal indirimi uygulayarak her iki sanığın cezasını üç yıl dörder ay cezasına indirdi.

Son güncelleme: 21:06 25.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı