• Turkhane Logo

"Hakkınızda dosya var” dedikleri profesörün 1 milyon 870 bin lirasını aldılar

Kendilerini terörle mücadele polisi olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, “Hakkınızda dosya var” diye korkuttukları psikiyatri uzmanı profesöre evini sattırıp 1 milyon 870 bin lirasını aldı.

09:29 13 Şubat 2018 Salı
Kendilerini terörle mücadele polisi olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, “Hakkınızda dosya var” diye korkuttukları psikiyatri uzmanı profesöre evini sattırıp 1 milyon 870 bin lirasını aldı.

Profesörün 1 milyon 700 bin lirasını durumu farkeden banka müdürü kurtardı.

Habertürk’ten Hayati Arıgan’ın haberine göre, İstanbul Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan 82 yaşındaki Prof. Dr. Esin Cantez iki hafta süren dolandırıcılık sürecinde başına gelenleri dilekçesinde anlattı.

Beyoğlu’nda yalnız yaşayan Cantez’i, 26 Ocak’ta ev telefonundan ‘terörle mücadele bilişim uzmanlığı’ biriminde çalıştıklarını söyleyen iki ‘sahte başkomiser’  “Diyarbakır’da sizinle ilgili bir suç dosyası var. Şüpheye düştük o yüzden sizi aradık” dedi. Profesörün tüm özlük bilgilerini, hatta kardeşinin ismini ve adreslerini sıralayarak kamu görevlisi olduklarına inandırdı.


Sahte polisler Canıtez’i şöyle korkuttu:  “Banka hesaplarınızı boşaltacaklar, bankadaki parayı çekin, gelecek görevliye teslim edin. Paraların seri numaralarını kaydedilip emanete alınacağız. Eğer bir mızıkçılık yaparsanız gözaltına alacağız. Bakalım bunu nasıl temizleyeceksiniz.”

Sahte polislerin talimatlarını tek tek uygulayan Cantez, bankaya giderek para çekti. Evine giden kişiye 13 bin TL ve mücevherlerini bir poşet içinde teslim etti.

Ertesi gün telefonu yine çalan Cantez’e, dolandırıcılar bu kez de cemaatten olduğu iddia edilen kişilerin kimliğinin sahtesini yaparak gayrimenkulünü hileli olarak satacağı yalanını söyledi. Sahtekârların profesöre yönlendirdiği dört emlakçı, Cihangir’deki dairenin 3 milyon TL ettiğini söyledi. Bedeli düşük bulan Cantez önce satışa yanaşmadı.

Dolandırıcıların “Evi acil sat, kaparonu al” talimatını verince yaşlı kadın Yalçın adlı emlakçı aracılığıyla daireyi Hüseyin T.’ye 3 milyon 600 bin TL çek ve 200 bin TL nakit karşılığı sattı. Çeki bozduran Prof. Dr. Cantez, paranın 400 bin avrosunu (1 milyon 860 bin lira) aldı ve kalan 1 milyon 742 bin TL’yi hesabına yatırdı. Ardından da 400 bin avroyu sokağın başında bekleyen kişiye teslim etti. Bununla yetinmeyen sahtekârlar ertesi gün yine arayarak bankadaki parayı da çekmesini söyledi.

Bankaya giden Cantez, korku ve panik içinde görevliye parayı çekmek istediğini söyledi. Ancak bankanın müdür yardımcısı durumdan şüphelendi ve polisi aradı. Bankaya giden polis dolandırıldığına ikna ettiği Prof. Cantez, dört emlakçı ve dolandırıcılardan şikâyetçi oldu. Polis sahtekârları arıyor.

Son güncelleme: 09:29 13.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı