• Turkhane Logo

Engelli kadını evlenme vaadiyle kandırarak 163 bin dolarını aldı..

Diyarbakır'da yürüme engelli kadın, tedavi için biriktirdiği parayı internetten tanışıp yıllarca evlilik hayali kurduğu şahsa kaptırdı.

15:38 27 Aralık 2017 Çarşamba
Engelli kadını evlenme vaadiyle kandırarak 163 bin dolarını aldı..
Diyarbakır'da yürüme engelli kadın, tedavi için biriktirdiği parayı internetten tanışıp yıllarca evlilik hayali kurduğu şahsa kaptırdı.

Hem sağlığından hem de 163 bin dolarından olan genç kadın şikayetçi oldu.
Evlenme vaadiyle dolandırılan engelli kadının hayatı karardı
Diyarbakırda engelli kadın, tedavi için biriktirdiği parayı internetten tanışıp yıllarca evlilik hayali kurduğu şahsa kaptırdı.
Hem sağlığından hem de 163 bin dolarından olan genç kadın, hayatını mahveden şahsın cezalandırılmasını istedi

O KADAR GÜZEL KONUŞUYORDU Kİ
Diyarbakırda yaşayan engelli kadın, tedavi olabilmek için yıllarca zor koşullarda çalışarak biriktirdiği 163 bin dolarını, kendisini evlenme vaadiyle kandıran şahsa kaptırdı. Suç duyurusunda bulunan genç kadın, O kadar güzel konuşuyordu ki inandım, güvendim. Her şeyi elimden aldı, hayatımı mahvetti dedi.

TEDAVİ İÇİN ABDYE GİTTİ

Diyarbakırın merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesinde yaşayan 31 yaşındaki yürüme engelli Heja G., yıllarca para biriktirerek, 2009da omuriliğindeki eğriliğin tedavisi için Amerikaya gitti. Gitmeden önce, Diyarbakırda yaşayan ve kendilerine komşu olduğunu sonradan öğrendiği Şeyhmus B. ile internet üzerinden tanışan Heja G., tedavisi olumsuz sonuçlanınca 2010da Diyarbakıra döndü.

PARA İSTEMEYE BAŞLADI

Ablasının kuaför salonunda işe giren ve para biriktirmeye devam eden Heja G., bir taraftan da Şeyhmus B. ile de evlenme hazırlığı yapmaya başladı. Bu dönemde Şeyhmus B. ise zaman zaman geleceklerine yatırım yaptığını belirterek, genç kadından para istemeye başladı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

2014 yılına kadar aralıklarla Şeyhmus B.ye, 163 bin dolar kaptıran Heja G., evleneceği adamın başkasıyla nişanlı olduğu öğrenince, yıllarca kandırıldığını ve dolandırıldığını anladı. Durumu ailesine anlatamayan Heja G., iki yıl boyunca tek başına mücadele etti. Ailesinin sürekli ameliyat olması için baskı yaptığı Heja G., daha sonra dolandırıldığını kendilerine anlattı. Bunun üzerine devreye giren aile büyüklerinin girişimiyle 36 bin TLsini kurtaran genç kadın, tedavi parasını geri alabilmek için eylül ayında suç duyurusunda bulundu.

PARAMI DOLARA ÇEVİRİYORDUM

Kuaförlük yaparak tedavisi için para biriktirmeye devam ettiğini ancak biriktirdiği her parayı da Şeyhmus B.ye verdiğini anlatan Heja G., Çalışıp biriktiriyordum. Biriktirdikten sonra ne yapıyorsun diyordu. Kuaförde sürekli çalıştığım elde ettiğim günlük kazançları dolara çeviriyordum. Çünkü ameliyatım dolarla yapıldığı için dolara çeviriyordum. Her şeyden haberi vardı. Sürekli arıyordu, Ne yapıyorsun, ne kadar kazandın. Bugün bu kadar lazım, ben inşaata girdim 18 bin dolar lazım gibi şeyler diyordu. Güvendim çok güvendim. 163 bin dolarımı kaptırdım dedi.

Son güncelleme: 15:38 27.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı