• Turkhane Logo

'Davayı uzatıyorlar, adalet çıkacağına inanmıyorum'

Silopi’de 2 çocuğun ölümüne neden olan panzer davasında yeniden istenen keşif, bilirkişinin mazeret bildirmesiiyle yapılmadı. Baba Yıldırım ve ailenin avukatı Kaçmaz durumu değerlendirdi.

16:25 15 Mart 2018 Perşembe
'Davayı uzatıyorlar, adalet çıkacağına inanmıyorum'
Silopi’de 2 çocuğun ölümüne neden olan panzer davasında yeniden istenen keşif, bilirkişinin mazeret bildirmesiiyle yapılmadı. Baba Yıldırım ve ailenin avukatı Kaçmaz durumu değerlendirdi.

Artıgerçekte yer alan habere göre; Şırnak’ın Silopi ilçesinde 3 Mayıs 2017 tarihinde, evlerine giren panzerin altında ezilerek yaşamını yitiren Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşlerin ölümüne ilişkin 2 polis hakkında açılan davanın ikinci duruşması Ocak 2018 tarihinde Cizre 2nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü. Panzeri kullanan polis memuru Ö.Y, “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan tutuksuz yargılanıyor. Bir önceki duruşmada sanık avukatlarının bilirkişi heyetinin olay yerine ilişkin hazırladığı rapora itiraz etmişti. Bu itiraz üzerine mahkeme, yeni bir bilirkişi heyeti oluşturularak, 14 Mart 2018 tarihinde yeninden olay yerinde keşif yapılmasına karar vermişti.

BİLİRKİŞİ MAZERET BİLDİRDİ, KEŞİF YAPILMADI

Dün Silopi’de olayın yaşandığı yerde yapılması beklenen keşif gerçekleşmedi. Artı Gerçek’e konuşan Yıldırım ailesinin avukatı Hüseyin Kaçmaz, bilirkişi temin edilemediği için keşfin yapılmadığını söyledi. Kaçmaz, “Heyette yer alması gereken makine bilirkişisinin bir mazereti olmuş. Makine bilirkişisi katılamadığı için bilirkişi heyetinin keşfi iptal edildi. Yeni keşif tarihi önümüzdeki ayda yapılacak duruşmada yeniden belirlenecek” dedi. Araç içerisindeki araştırmaların yapıldığını, o verilerin rapor haline getirildiğini anlatan Kaçmaz, olay yeri keşfi ile aracı kullanan sanık polisin beyanlarının gerçekliğinin araştırılacağını söyledi.






BABA YILDIRIM: POLİSİN SUÇLU OLDUĞU NET OLMASINA RAĞMEN YENİDEN KEŞİF İSTENİYOR

Dün olay yeri keşfi yapılmasını beklediklerini ancak yapılamayacağını avukattan öğrendiklerini anlatan Yıldırım kardeşlerin babası Mesut Yıldırım, davanın bu şekilde sürdürülmesine tepkili… Daha önce 2 defa keşif yapıldığını anlatan baba Yıldırım,  “Sanık polis diyor ki, ‘direksiyon kitlendi, direk gidip eve çarptım’. Yani suçum yok diyor. Şimdi panzerin bizim eve çarpabilmesi için birden çok manevra yapması lazım. Panzerin hareket ettiği noktadan bizim eve ulaşabilmesi için en az 3 defa manevra yapması gerekiyor. İki defa keşif yapıldı. Bu keşiflerde polisin suçlu olduğu açık bir şekilde ortaya çıktı. Buna rağmen savcı bey sürekli keşif istiyor. Daha önce yapılan keşiflerde sanıklar suçlu görünüyor. Ancak buna rağmen sanık tutuksuz yargılanıyor, taleplerimiz karşılanmıyor” diye konuştu.

ADALET BEKLENTİM YOK

Devam eden bu davadan ‘Adalet çıkacağına inanmıyorum’ diyen Yıldırım, “Sanığın lehine karar vermek istiyorlar. Sürekli davayı uzatıyorlar, ha bire birilerini çağırıyorlar, tekrar tekrar keşif istiyorlar. Adalet beklentim var ama biraz zor gözüküyor. Çünkü bu güne kadar bu tür olaylarda adaletli karar verildiğini hiç görmedik. Ondan dolayı umudum yok” dedi.

DAVA ‘TAKSİRLE ÖLÜME SEBEBİYET VERMEK’ İLE SONUÇLANACAK GİBİ

Yıldırım ailesinin avukatı Kaçmaz’da davanın geleceği noktadan umutlu değil. “Bu dava, taksirle ölüme sebebiyet vermekten sonuçlanacak gibi” diyen Kaçmaz, “Tabi ailenin ve müdafisi olarak bizlerin talebi bu yönde değil, ama gidişat bunu gösteriyor. Sanığın tutuklanmasına yönelik talebimiz vardır. Ama ne yazık ki olmadı. Emin olun kamuoyu, toplumun baskısı olmasaydı sanık 6-7 ay bile tutuklu kalmayacaktı. Bu tarz dosyalarda bir önleme tutuklaması en fazla veriliyor. Birkaç gün veya bir ay gibi bir süre zarfında tutukluluk oluyor, daha sonra tahliye ediliyor sanıklar. En nihayetinde bir kamuoyu baskısı olduğu için biraz daha uzun tutuldu” dedi.

Son güncelleme: 16:25 15.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı