• Turkhane Logo

‘Çorlu’ ailelerinden çağrı: Adalet rayların altında kalmasın

25 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı Çorlu tren kazasına ilişkin davanın ikinci duruşması yarın (10 Eylül) görülecek.

17:35 09 Eylül 2019 Pazartesi
‘Çorlu’ ailelerinden çağrı: Adalet rayların altında kalmasın
25 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı Çorlu tren kazasına ilişkin davanın ikinci duruşması yarın (10 Eylül) görülecek.

Çorlu’da görülecek duruşma öncesi ailelerden “Adalet rayların altında kalmasın”, “Çorlu tren katliamının hesabını sormadıkça bu katliamlar hepimizin kapısını çalabilir” mesajlarıyla davaya katılım çağrısı geldi.Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 300’ün üzerinde kişinin yaralandığı tren faciasına ilişkin açılan davanın ikinci duruşması yarın (10 Eylül) saat 09.00’da Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde görülecek.

Çorlu’da yaşamını yitirenlerin yakınları duruşma öncesi sosyal medya hesapları üzerinden davaya ilişkin mesaj paylaştı. Kazada 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz Sel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “7’si çocuk 25 kişinin öldüğü Çorlu tren katliamının duruşması 10 Eylül 2019 Salı günü saat 9’da Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde görülecektir. Bu davada herkesin yanımızda olmasını istiyoruz. Adalet rayların altında kalmasın” ifadelerini kullandı.

‘HERKESİ YANIMIZDA OLMAYA DAVET EDİYORUZ’


Tren kazasında kızları Özge ve Gülce Dikmen ile yeğeni Sena Köse’yi kaybeden Funda Dikmen de kızları adına açtığı sosyal medya hesabı üzerinden duruşmayı hatırlattı. Dikmen paylaşımında, “Adalet için, 25 canımız için ben de varım diyebilen herkesi yanımızda olmaya davet ediyoruz” dedi. Faciada anne ve babasını kaybeden İsmail Kartal ise, “Çorlu tren katliamının hesabını sormadıkça bu katliamlar hepimizin kapısını çalabilir” ifadelerini kullandı.

İLK DURUŞMADA NE OLDU?

Çorlu Adliyesi’nde 3 Temmuz 2019 tarihinde görülen ilk duruşmada kazada yaşamını yitirenlerin yakınlarından bazıları duruşma salonuna giremedi. Adliyenin konferans salonunda görülen duruşmanın öncesinde kapıların kilitlenmesine ve içeriye girememelerine tepki gösteren aileler polis tarafından tartaklandı.

Mahkeme heyeti tarafsızlığından şüphe duyulduğu gerekçesiyle davadan çekildi. Bir üst mahkemenin bu kararı reddetmesinin ardından dosya yeniden Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Dosyanın yeniden gönderildiği Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi verdiği ara karar verdi.İddianamede yer alan mağdur/müşteki ve dosyaya ibraz edilen yetki belgelerinde isimleri yazılı avukat sayısının çokluğunu gerekçe gösteren mahkeme heyeti, her bir müşteki için 3 avukat sınırı getirdi.

Son güncelleme: 17:35 09.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı