• Turkhane Logo

Bakan açıkladı: Otoyollarda hız sınırı artıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otoyollardaki hız sınırlamaları hakkında düzenleme yapılabileceğini duyurdu.

15:13 18 Kasım 2018 Pazar
Bakan açıkladı: Otoyollarda hız sınırı artıyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otoyollardaki hız sınırlamaları hakkında düzenleme yapılabileceğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Soylu, Otoyolda hız sınırı 132 kilometre, maksimum sınır. 120 artı yüzde 10. Biraz daha izleyip otoyollarda hız sınırını 20-25 kilometre daha yukarı çıkaracağız. Buradaki regülasyonu iyi sağlarsak, otoyollarda 120 kilometre olan hızı 125 kilometre, yüzde 10 daha koyunca, 137.5 kilometrelik bir banda taşımaya çalışacağız dedi.

Soylu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Üsküdar Belediyesi Nikah Sarayında düzenlenen Dünya Trafik Mağdurlarını Anma Günü etkinliğinde konuştu.

Konuşmasında, 12 yaşında geçirdiği trafik kazasında ince bağırsağı zarar gördüğü için organ nakli bekleyen ve 20 yaşında hayatını kaybeden Gizem Kılıçın yaşadıklarını anlatan Soylu, Gizem Kılıçın trafik mağduru olduğunu ancak istatistiklere bile geçmediğini dile getirdi. Soylu, Belki o kazayı o zaman ana haberlerde duymuşuzdur. Belki yaralı kurtulduğunu duyunca Neyse ki ölüm olmamış. demişiz veya sadece bir-iki yaralı var diye farkına bile varmamışızdır. Kaza sonlanmamış, devam etmiş. Aslında hiçbir kaza, enkazı kaldırılsa dahi, Allah göstermesin, hayatını kaybedenler defnedilse, yaralılar hastaneye kaldırılsa dahi bitmez. O kaza hiç bitmez. Dramları, travmalarıyla bizi kemirmeye, üzmeye devam eder diye konuştu.


Son güncelleme: 15:13 18.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı