• Turkhane Logo

Ataşehir’de kadına yumruk atan saldırgan tahliye edildi

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde yolda yürüyen A.Ç. isimli kadına yumruk attığı güvenlik kameralarına yansıyan tutuklu Hakan Dündar, ‘kasten yaralama’ suçundan beş ay 16 gün hapis cezasına çarptırıldı.

15:11 01 Kasım 2017 Çarşamba
Ataşehir’de kadına yumruk atan saldırgan tahliye edildi
İstanbul’un Ataşehir ilçesinde yolda yürüyen A.Ç. isimli kadına yumruk attığı güvenlik kameralarına yansıyan tutuklu Hakan Dündar, ‘kasten yaralama’ suçundan beş ay 16 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde yolda yürüyen A.Ç. isimli kadına yumruk attığı güvenlik kameralarına yansıyan tutuklu Hakan Dündar, ‘kasten yaralama’ suçundan beş ay 16 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sanığı ilk duruşmada tahliye eden mahkeme, hükmün açıklanmasını beş yıl süreyle erteledi.

Dündar, Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi’nde bir kadına omuz atıp yumrukla saldırmıştı.

‘Sinirliydim, omzundan itekledim’

Olay günü evden çıkmadan önce annesiyle tartıştığını söyleyen Dündar, psikolojik sorunları olduğunu öne sürdü.

Dündar şöyle devam etti: “Esasında başarılı bir öğrenciydim. Tıp fakültesinde okuyordum. Ancak bir süre sonra tıkandım, bu nedenle kaydımı dondurdum. Okula devam etmiyordum”dedi.

İşe gitmek için evden çıktığını aktaran Dündar şöyle devam etti: “Kaldırım dardı, ayrıca park etmiş araçlar da vardı. Ben sinirle giderken çarptım. Çok sert bir çarpma da olmadı. Devamında bayan bana ‘gerizekalı’ dedi. Ben de sinirli olduğum için döndüm, ‘Sen kime gerizekalı diyorsun’ dedim, omuzundan itekledim. Biraz kuvvetli olmam, karşımdaki kişinin de zayıf olması nedeniyle yere düştü. Esasında sinirliydim, bilerek çarpmadım, yumruk atmadım, omzundan itekledim. Sonrasında olay yerinden ayrıldım. Benim polisten kaçma amacım yoktu, gün içinde de beni evimden aldılar.”

‘Gözlüğümü kaybettim’

İki gözünün de bozuk olduğunu iddia eden Dündar, gözlük kullandığını ancak kaybettiği için o an takmadığını söyledi: “Kaldırımın yan tarafında ağaç vardı, iki kişinin zor geçebileceği bir yerdi. Sinirle gidiyordum, çarptım. Ben çok başarılı bir insanım, o an ‘gerizekalı’ demesi tepki oluşturdu. Başarılı bir öğrenci olmama rağmen bu şekilde beyanda bulununca eylem gerçekleşti.

‘Öfke kontrol sisteminde bozukluk var’

Dündar’ın avukatı ise müvekkilinin Ankara Üniversitesi ve Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğünü belirterek şunları söyledi: “Müvekkilime ilişkin yargılama bozukluğu ile ilgili araştırma yapılmıştır ancak müvekkilimin sıkıntısı öfke kontrolüne yöneliktir. Müvekkilimin müştekiye vurma nedeni müştekinin kendisine‘gerizekalı’ denmesidir. Öfke kontrol sisteminde bozukluk var, bununla ilgili testlerin yapılması gerekirdi.”

Mahkeme, sanığın akıl sağlığının yerinde olduğuna ilişkin rapor bulunduğunu, araştırılacak başka bir konu kalmadığını belirterek kararını açıkladı.

‘Benim kardeşlerim de başörtülüdür’

Son sözü sorulan sanık, “Takdir mahkemenizindir. Yumruk atmadım, itekledim. Ben bayanın başörtüsü nedeniyle bir eylemde bulunmadım. Benim kardeşlerim de başörtülüdür. Yalnızca söylenen söze tepki gösterdiğim için olay gerçekleşti”dedi.

Mahkeme heyeti Dündar’ı ‘basit kasten yaralama’ suçundan altı ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırdı. ‘İyi hal’ indirimiyle bu cezayı beş ay 16 güne indiren mahkeme, hükmün açıklanmasını da beş yıl süreyle geriye bıraktı. Mahkeme, kararla birlikte sanığın tahliyesine karar verdi.







SOKAKTA KIRGIZ KADINI DÖVEN POLİSE TAHLİYE




Son güncelleme: 15:11 01.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı