• Turkhane Logo

5 yaşındaki Eymen dövülerek öldürülmüştü: Anne ve sevgilisi tutuklandı

İzmir'in Buca ilçesinde, 5 yaşındaki Eymen'in dövülerek öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen anne Mine D. ve sevgilisi Serkan E. tutuklandı.

23:50 02 Eylül 2019 Pazartesi
5 yaşındaki Eymen dövülerek öldürülmüştü: Anne ve sevgilisi tutuklandı
İzmir'in Buca ilçesinde, 5 yaşındaki Eymen'in dövülerek öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen anne Mine D. ve sevgilisi Serkan E. tutuklandı.

Olay kapsamında gözlatına alınıp, adliyeye sevk edilen Erkan E. ise yurt dışına çıkış yasağı konularak, serbest bırakıldı.

İzmir Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta, daha önce evlenip boşanan Mine D.nin oğlu Eymen Sadık D.ye iyi bakmadığı ve şiddet uyguladığı yönünde ihbar üzerine harekete geçti. Buca ilçesinde belirlenen adrese giden ekipler, Eskişehirde anneannesi ile yaşayan, ancak bir ay önce İzmire gelen Eymenin ve annesi Mine D.nin bir süredir eve gelmediklerini öğrendi. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri de soruşturmaya dahil edildi.

Araştırmada Mine D.nin ilçedeki yakınlarının evinde olduğu belirlendi. Operasyon düzenleyen polis, Mine D.yi evde yakalarken, küçük Eymeni bulamadı. Polislerin, Eymenin nerede olduğu yönündeki sorusuna Mine D., bir akrabasının yanında olduğu söyledi.


Polisin, ısrarla çocuğun getirilmesini istemesi üzerine önce çelişkili ifadeler veren Mine D., ardından oğlunun erkek arkadaşı tarafından dövülerek öldürüldüğünü söyledi.
Gözaltına alınan Mine D.nin ifadesinde, Eymenin, birlikte yaşadığı Serkan E. tarafından dövüldüğü sırada nefessiz kalıp yere düştüğünü anlattığı öğrenildi.

Daha sonra Eymenin öldüğünü anladıklarını ve korktukları için cansız bedenini Buca ilçesinin kırsal Kaynaklar Mahallesine götürüp, kullanılmayan bir tandırın içine koyduklarını itiraf ettiği belirtildi.

ELLERİ VE AYAKLARI BAĞLI CESEDİ BULUNDU

Bunun üzerine, M.Dnin gösterdiği yerde arama yapan polis, korkunç gerçekle karşılaştı. Ağzı tuğlayla kapatılmış tandırı açtıklarında içinde Eymenin elleri ve ayakları bağlanmış, poşet içindeki cesedi bulundu. Polis, başlattığı çalışmayla kısa sürede cinayet şüphelisi Serkan E. ile ona yardım ettiği gerekçesiyle kardeşi Erkan E.yi (29) gözaltına aldı. Üç zanlı, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

ANNE VE ERKEK ARKADAŞI TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen zanlılardan anne Mine D. ve erkek arkadaşı Serkan E. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, Erkan E. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu arada cesedi çürümeye yüz tutan Eymen Sadık D.nin DNAsı ile annesi Mine D.nin DNAsının karşılaştırılacağı öğrenildi. Eymenin cenazesinin ise daha sonra Eskişehirden gelecek olan yakınlarına teslim edileceği bildirildi.

ANNEM KALDIRIP YERE FIRLATTI DEMİŞ

Bu arada Eymenin öldürüldüğü apartmanın görevlisi Ramazan Çağlar, olay öncesine dair önemli bilgiler verdi. Sanıklardan Serkan E.nin, Eymeni Eskişehirdeki yakınlarının evine götürüp bıraktıkları yalanını söylediği Ramazan Çağlar, olaydan önce küçük çocuğu bahçede oynarken gördüğü sırada gözünün altının mor olduğunu fark ettiğini anlattı. Ramazan Çağlar, Ben de gözünün altına ne olduğunu sordum.

Yılda bir aylığına gelen küçük çocuk da bana Annem beni kaldırıp yere attı dedi. O anda çok üzüldüm. Bu olay ortaya çıkmadan önce polis geldi. Aileyi sordu. Ben de bunun üzerine Serkan E.yi aradım. O ilk önce bana çocuğu Eskişehirdeki yakınlarının yanına götürüp bıraktığını söylemişti. Sonrasında ise Serkan E. bana bu kez Eymeni annesi dövmüş, polise ihbarda bulunmuşlar. O da çocuğu alıp kaçmış. Ben de yerlerini bilmiyorum dedi. Meğer çocuk öldürülmüş. Anne zaten sinirli birisiydi dedi.

CESEDİ 2 GÜN OTOMOBİLDE GEZDİRMİŞLER

Anne M.D, emniyetteki ifadesinde, olayın 18 Ağustosta Çeşmeden İzmire otomobille dönerken meydana geldiğini, tuvalet ihtiyacı için durdukları sırada otomobilden ayrıldığını, bu sırada otomobilden bağrışma sesleri duyduğunu, döndüğünde oğlunun hareketsiz şekilde yattığını gördüğünü iddia etti.

Oğlu Eymenin öldüğünü anladığını, S.Eye olayın nasıl olduğunu sorduğunda susması için eliyle ağzını kapattığını, kapatır kapatmaz bu hale geldiğini ifade ettiğini öne süren M.D, 2 gün boyunca cesedi araçta tutup saklayacak yer aradıklarını, daha sonra buldukları çukura koyup üzerine tuğla yığdıklarını ifade etti.

Zanlı M.D, ifadesinde, S.Enin kendisini tehdit etmesi nedeniyle olayı emniyete bildiremediğini ileri sürdü.

S.Enin emniyetteki ifadesinde susma hakkını kullandığı, kardeşi E.E.nin ise olayla ilgisi olmadığını, diğer zanlılara günlük kiralık ev bulduğunu, M.Dnin olayı kendisine anlatması sonrası durumu emniyete bildirdiğini söylediği öğrenildi.

DARP İZLERİNİ AKRABASI FARKETMİŞ

Öte yandan çocuğun öldürülmesi olayının 14 Ağustosta Eskişehirde yaşayan bir akrabalarının ihbarı sonrası ortaya çıktığı da öğrenildi.

Anne M.Dnin akrabası Z.Ç, polise yaptığı başvuruda, M.D ve sevgilisi S.Enin Eymen Sadık Duraka şiddet ve cinsel istismar uyguladığını, çocuğun video görüntülerinde vücudunda darp izleri gördüğünü söylemesi sonrası S.Enin gözaltına alındığı, anne M.Dye ise ulaşılamadığı ortaya çıktı.

S.Enin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı, daha sonra yakalanan anne M.Dnin ise ifadesi sırasında olayı itiraf ettiği, cesedi sakladıkları ormanlık alandaki kuyuyu polise gösterdiği ortaya çıktı.

Eymen Sadık Durakın cesedinin İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri ise tamamlandı. Tanınmayacak durumdaki cesedin kesin kimlik tespiti için anneden DNA örneği alınabileceği öğrenildi.

Son güncelleme: 23:50 02.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı