• Turkhane Logo

WhatsApp tepkiler sonrası gizlilik kampanyası başlattı

WhatsApp, tarihinin ilk gizlilik odaklı reklam kampanyasını başlattı. WhatsApp yöneticisi Will Cathcart, BBC'ye yaptığı açıklamada

17:46 14 Haziran 2021 Pazartesi
WhatsApp tepkiler sonrası gizlilik kampanyası başlattı
WhatsApp, tarihinin ilk gizlilik odaklı reklam kampanyasını başlattı. WhatsApp yöneticisi Will Cathcart, BBC'ye yaptığı açıklamada

WhatsApp, tarihinin ilk gizlilik odaklı reklam kampanyasını başlattı.
2021in başında şartlar ve kurallarını değiştirdikten sonra kullanıcılardan yoğun eleştiri alan çevrimiçi mesajlaşma platformu, hükümetlerden gelen şifreleme konusunda taviz verme baskısına karşı sağlam bir duruş sergilediğini açıkladı.
WhatsApp yöneticisi Will Cathcart, BBCye yaptığı açıklamada Hükümetlerin daha az değil daha fazla güvenlik talep etmesi gerekiyor dedi:
İnsanların güvenliğini sağlamanın ilk adımı, güçlü bir güvenliğe sahip olmaktır. Bize göre hükümetler ortaya çıkıp bu şirketlerden daha güçsüz bir güvenlik sistemi oluşturmasını talep etmemeli. Şirketleri en güçlü güvenliği sağlamaları için teşvik etmeli, hatta zorlamalı.
Uluslararası alanda yayılacak olan reklam kampanyası, bugün İngiltere ve Almanyada başladı.
WhatsApp, uçtan uca şifreleme sistemi kullanıyor. Yani mesajlar, sadece o anda gönderilen ve gönderen cihazlarda görülebiliyor. WhatsAppın kendisi ya da sahibi olduğu Facebook, hiçbir mesajı göremiyor, müdahale edemiyor ya da legal süreçlerde kullanamıyor.
İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, uçtan uca şifreleme kullanımı için Yasadışı içerik paylaşımıyla mücadelede kabul edilemez demişti.
Patel, Nisan ayında yaptığı bir konuşmada bu sistemin Halkın korunması ve çocukların güvenliğiyle uyumlu şekilde kullanılmasını istediğini söylemişti ama bunun nasıl işleyeceğine dair detay vermemişti.

Facebook ise şifreleme sistemini daha geniş çaplı olarak kullanmayı planladığını açıkladı.
WhatsApp halihazırda Çinde yasak. Hindistan hükümetine de yeni dijital kuralların kendi gizlilik korumalarını ihlâl edeceği gerekçesiyle dava açmış durumda.
Cathcart, teknoloji sektörüyle ilgili düzenlemelerin dünya genelinde daha da sıklaştığını ve daha fazla ülkenin platformu kapatabileceğini söylüyor.
Yasadışı içerikle mücadeleFirmanın kendisi mesajların içeriğini göremiyor ancak yasadışı materyalin ya da büyük ölçekte paylaşılan yanlış bilgilerin engellenmesi için bazı araçlar geliştirdi.
WhatsApp her ay yaklaşık 2 milyon hesabı yasaklıyor. Cathcart, 2020de de 300 binden fazla görseli Kayıp ve İstismar Edilen Çocuklar için Ulusal Merkezle paylaştıklarını açıkladı.
Yanlış bilginin yayılmasını engellemek için de çok sayıda yönlendirilmiş mesajlar işaretleniyor, bir mesajın paylaşılabileceği kullanıcı sayısında da kısıtlamaya gidildi.

Kurallar ve şartlarla ilgili karışıklıkOcak ayında, WhatsAppın kullanım koşullarında değişiklik gören kullanıcılar, artık bilgilerinin Facebookla paylaşılacağını düşünerek platformdan ayrılmaya başladı.
Bu değişim sonrası güncellemeyi yüklemeyenlerin WhatsAppı kullanamayacağı duyuruldu. Kişisel mesajların gizliliğinde de esneme olacağına inanan binlerce kullanıcı, uygulamadan çıkarak Signal ya da Telegrama geçti.
WhatsApp yöneticisi Will Cathcart, değişimin WhatsApp üzerinden ödeme kabul etmeye başlayacak olan şirketlerle ilgili olduğunu; ancak yaşanan kafa karışıklığından kendilerinin sorumlu olduğunu söylüyor:
Tekrar etmek gerekirse, güncellemede kullanıcıların özel konuşmalarının gizliliğiyle ilgili hiçbir değişim olmadı.


Son güncelleme: 17:46 14.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı