• Turkhane Logo

Türkiye tarihinin en büyük 'kişisel veri' hırsızlığı

Bir grup hacker, bir dizi firma ve kurumundan Türkiye'deki hemen herkesin telefon numarası ve açık adres bilgilerine ulaştı.

11:45 26 Eylül 2022 Pazartesi
Türkiye tarihinin en büyük 'kişisel veri' hırsızlığı
Bir grup hacker, bir dizi firma ve kurumundan Türkiye'deki hemen herkesin telefon numarası ve açık adres bilgilerine ulaştı.

Webteknoda yer alan habere göre, ülkemizde özellikle son yıllarda görülmeye başlanan geniş çaplı hack olaylarına bir yenisi eklendi. Teknoloji haber editörleri Mesut Çevik ve Recep Baltaşın yaptığı son duyuruya göre Türkiyenin tarihindeki en büyük veri sızıntılarından biri kapıda olabilir. Recep Baltaşın Twitterdan yaptığı paylaşıma göre saldırganlar; aktörler, şarkıcılar, futbolcular, siyasi şahsiyetler gibi pek çok ünlü isim de dahil olmak üzere her Türk vatandaşının kişisel bilgilerinin ellerinde bulunduğunu iddia ediyorlar.



Recep Baltaş ve Mesut gelen ilk bilgilere göre hackerların elinde Türkiyedeki herkesin güncel telefon numaraları, açık adresleri gibi kişisel bilgiler bulunuyor. Ayrıca Mesut Çevike ulaşan Hackerın paylaştığı veriler içinde Türkiyenin önce gelen iş insanlarının bilgisi yer alıyor. Hacker, bu bilgilerin WhatsApp görüntüleri olduğunu iddia ediyor. Paylaşılan bilgilerdeki WhatsApp profillerinin fotoğrafları tutmuyor. Bu veriler doğruysa geçmiş zamana ait olduğu düşünülüyor. Ayrıca ortada bir dolandırıcılık durumu da olabilir.


Açık adres bilgileri dahil olmak üzere Türkiyedeki herkesin kişisel bilgilerinin ellerinde olduğunu iddia eden saldırgan hackerlar, Mesut Çevikin paylaşımına göre kendisine WhatsApp üzerinden ulaşarak malum sitenin verilerinin ellerinde olduğunu ve bu verileri yayacakları iddiasında bulundu. Çevik, Twitterdan yaptığı paylaşımda bir oto kiralama şirketinin veri sızıntısı sonucu mağdur olanların kendisine ulaşmaya başladığını da açıkladı.

Son güncelleme: 11:45 26.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı