• Turkhane Logo

Sıfır telefon satışlarını geçti: İkinci el telefonlar, altın çağını yaşıyor

İkinci el telefonlar, ekonomik şartlar ve çevresel kaygılar nedeniyle altın çağlarını yaşıyorlar.

10:44 17 Temmuz 2023 Pazartesi
Sıfır telefon satışlarını geçti: İkinci el telefonlar, altın çağını yaşıyor
İkinci el telefonlar, ekonomik şartlar ve çevresel kaygılar nedeniyle altın çağlarını yaşıyorlar.

Yeni verilere göre, kullanılmış ve yenilenmiş akıllı telefon pazarı, 2023ün ilk çeyreğinde tüketicilerin harcamalarını azaltması ve daha çevre dostu bir seçenek olarak görünmesi nedeniyle muazzam bir büyüme yaşadı.
Pazar analisti CSS Insightın son raporu, ikinci el sektörünün 2023ün yalnızca ilk üç ayında 13,3 milyar dolar gelir elde ettiğini bildiriyor. Bu gelir, yıl bazında %14lük etkileyici bir büyüme anlamına geliyor. Özellikle, yeni akıllı telefonların satışlarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %2 düşmüş olması, bu büyümeyi daha da dikkat çekici bir hale getiriyor.
Rapora göre tüketiciler en çok birinci sınıf telefonlarla ilgileniyor ve özellikle de hasarsız telefonların ve Apple iPhone 12lerin en popüler tercihler olduğu belirtiliyor.
CCS Insight analisti Kane McKennanın söylediğine göre ikinci el telefon sektörü kayda değer bir ölçeğe ulaştı ve yeni telefon satışlarını düzenli bir şekilde geçiyor. Ancak belirtilene göre bu sektörün en büyük problemi, yeterli tedarik bulmak. Avrupa ve Amerikadaki ikinci el satıcılarının Doğudan cihazları çekmeye çalıştıkları da belirtiliyor.
Tedarik zincirine giren tüm ürünlerin neredeyse dörtte üçü mobil operatörler, Apple veya Samsung tarafından tedarik ediliyor. Ancak araştırmacılar, bu şirketlerin tüketicilere ve işletmelere satılan birimlerin yalnızca dörtte birini oluşturduğunu da belirtiyor. eBay veya Amazon gibi satıcılar ve mağazalar ise hacmin büyük çoğunluğunu oluşturuyor.

Son güncelleme: 10:44 17.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı