• Turkhane Logo

Microsoft'un, yapay zeka biriminin başına Mustafa Süleyman'ı geçti

Microsoft, DeepMind'ın kurucu ortağı Mustafa Süleyman ile tüketici yapay zekâ birimini yönetmesi için anlaştı.

09:51 21 Mart 2024 Perşembe
Microsoft'un, yapay zeka biriminin başına Mustafa Süleyman'ı geçti
Microsoft, DeepMind'ın kurucu ortağı Mustafa Süleyman ile tüketici yapay zekâ birimini yönetmesi için anlaştı.

DeepMindın kurucu ortağı Mustafa Süleyman, Microsoftta yeni oluşturulan tüketici yapay zekâ biriminin başına getirildi.

Yapay zeka dünyasının tanınan isminin işe alınması, ChatGPTnin kurucusu OpenAI ile hâlihazırda ortak olan Microsoft için büyük bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Suriyede doğan ve İngiltereye göç eden Süleyman, Xte, Bugün Microsoft AI CEOsu olarak Microsofta katıldığımı duyurmaktan heyecan duyuyorum. Copilot, Bing ve Edge dahil olmak üzere tüm tüketici yapay zeka ürünlerine ve araştırmalarına liderlik edeceğim dedi.

Süleyman, ChatGPT tarzı yapay zeka sağlayan modelleri oluşturmada OpenAI ve Anthropice rakip haline gelen Inflectiondaki CEOluk görevinden ayrılacağını kaydetti.

Inflectionın kurucu ortağı Karen Simonyan da Microsofttaki ekibe katıldı.

Bir OpenAI sözcüsü, Mustafa ve Kareni yeni görevlerinden dolayı kutluyor ve onlarla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz dedi.

Süleymanın DeepMind şirketi, 2014 yılında Google tarafından 500 milyon dolara satın alındı ve şirket geçen yıl Googleın kendi yapay zeka araştırma departmanıyla tamamen birleştirildi.

Üretken yapay zekayı benimseme konusunda en hızlı hareket eden şirketlerden Microsoft, başta Copilot sohbet robotu olmak üzere bir dizi ürüne entegre oldu.

Microsoft CEOsu Satya Nadella bir blog yazısında yapay zeka inovasyonunun, Microsoftun geçen yıl 13 milyar dolar yatırım yaptığı Sam Altman liderliğindeki OpenAI şirketiyle olan ortaklığına bağlı olacağını söyledi.

Geçtiğimiz ay şirket, üretken yapay zeka alanında gelecek vaat eden bir başka şirket olarak görülen Fransız startup Mistral AI ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Yapay zeka atılımları Microsoftu piyasa değeri açısından dünyanın en büyük şirketi haline gelerek zirveyi Appledan devralmasını sağladı.

Son güncelleme: 09:51 21.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı