• Turkhane Logo

Microsoft AB müşterileri için 'veri sınırı'nı kullanıma sunacak

Microsoft 1 Ocak'tan sonra Avrupa Birliği sınırlarındaki müşterilerinin son düzenlemelere uyumlu şekilde bulut verilerinin depolanacağını kaydetti.

15:52 15 Aralık 2022 Perşembe
Microsoft AB müşterileri için 'veri sınırı'nı kullanıma sunacak
Microsoft 1 Ocak'tan sonra Avrupa Birliği sınırlarındaki müşterilerinin son düzenlemelere uyumlu şekilde bulut verilerinin depolanacağını kaydetti.

Microsoft bugün yaptığı açıklamada, AB içindeki bulut müşterilerinin 1 Ocaktan itibaren verilerinin bir kısmını AB ülkeleri içerisinde işleyip depolayabileceğini söyledi.

Şirketin açıklamasına göre AB veri sınırının aşamalı olarak kullanıma sunulması, Azure, Microsoft 365, Dynamics 365 ve Power BI platformu gibi tüm temel bulut hizmetleri için geçerli olacak.
ABnin 2018de kullanıcı gizliliğini koruyan Genel Veri Koruma Yönetmeliğini yürürlüğe koymasından bu yana büyük işletmeler, müşteri verilerinin uluslararası akışı konusunda adımlar atmaya başladı. AB, verilerin blok sınırlarında işlenmesini talep ediyor.
ABnin yürütme kolu Avrupa Komisyonu, verileri ABDye aktarılan AB ülkeleri vatandaşlarının gizliliğinin korunmadığı endişesiyle buna benzer adımlar atmaya başlamıştı.
Reuterse konuşan Microsoftun Baş Gizlilik Sorumlusu Julie Brill, “İlk aşama müşteri verileri olacak. Ve sonraki aşamalara geçerken, günlük verilerini, hizmet verilerini ve diğer türdeki verileri [AB sınırına] taşıyacağız dedi. Yetkili ikinci fazın 2023ün sonunda, üçüncü fazın ise 2024te tamamlanacağını söyledi.
Brill, Müşterilerimizin kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlamak ve düzenleyicileriyle verilerinin nerede işlendiği ve depolandığı konusunda net görüşmeler yapabilmek için bu çözümü oluşturuyoruz dedi.
Microsoft, Fransa, Almanya, İspanya ve İsviçre dahil olmak üzere AB ülkelerinde 10dan fazla veri merkezi işletmekte.
Microsoft daha önce, hükümetlerin müşteri verilerine ilişkin taleplerine itiraz edeceğini ve ABnin Genel Veri Koruma Yönetmeliğini ihlal ederek verilerini paylaştığı herhangi bir müşteriyi mali olarak tazmin edeceğini söylemişti.

Son güncelleme: 15:52 15.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı