• Turkhane Logo

Hollandalı hacker deneyerek Trump'ın Twitter şifresini çözdü

Hollandalı bir hackerın ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter şifresini beşinci denemede çözdüğü belirtildi.

00:16 23 Ekim 2020 Cuma
Hollandalı hacker deneyerek Trump'ın Twitter şifresini çözdü
Hollandalı bir hackerın ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter şifresini beşinci denemede çözdüğü belirtildi.

Hollandalı hacker Victor Gevers, ABD Başkanı Donald Trumpın Twitter hesabının şifresini 5inci denemesinde doğru tahmin ederek hesaba eriştiğini gösteren ekran görüntüsünü paylaştı.
Hollandada yerel yayımlanan De Volkskrantta yer alan habere göre, ABD Başkanı Trumpın 87 milyon takipçisi bulunan Twitter hesabının şifresi, Victor Gevers isimli bir hacker tarafından tahmin edilerek ele geçirildi.
Gevers, De Volkskranta yaptığı açıklamada, Amerikayı yeniden harika yap olarak bilinen Make America great again sloganın kısaltması maga2020!yi deneyerek Trumpın hesabına eriştiğini belirtti.
Haberde, Victor Geversin, Donald Trumpın hesabına erişmeye çalışırken 5inci denemesinde şifreyi çözdüğü de belirtildi.
Hesapta iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğinin aktifleştirilmediği bilgisi de aktarıldı. Gevers, 4üncü denemeden sonra hesabın bloke olmasını bekliyordum ama herhangi bir ek bilgi sorulmadan 5inci denememde şifreye ulaştım ifadesini kullandı.
Trumpın hesabına giriş yapıp ekran görüntüsü alan Victor Gevers, bunları aylık yayın yapan Vrij Nederland dergisiyle paylaştı. Durumun anlaşılması üzerine Amerikan Gizli Servisi Geverse ulaşarak, Hollandalı hackerdan bilgi aldı.
Sonrasında ABDli yetkililerin iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini aktifleştirerek Donald Trumpın Twitter hesabını daha güvenli hale getirdikleri belirtildi.
Habere göre, Trumpa hesabına nasıl eriştiğini anlatan bir e-posta da yollayan Victor Gevers, ABD Başkanına daha güvenli bir şifre kullanması tavsiyesinde bulundu.
Şirketlerin kendi sistemlerine sızması ve güvenliklerini test etmesi amacıyla anlaştıkları Ahlaklı Hacker olarak çalışan Geversin daha önce ele geçirdiği bilgiler arasında Çinin Sincan Uygur Özerk Bölgesinde yaşayan 2,7 milyon kişiye ait kimlik bilgilerinin de olduğu kaydedildi.

Son güncelleme: 00:16 23.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı