• Turkhane Logo

Google'da 2022'de dünyada ve Türkiye'de en çok neler arandı?

Google, her yıl sonunda düzenli olarak açıkladığı arama trendlerinin sonuçlarını paylaştı.

15:01 08 Aralık 2022 Perşembe
Google'da 2022'de dünyada ve Türkiye'de en çok neler arandı?
Google, her yıl sonunda düzenli olarak açıkladığı arama trendlerinin sonuçlarını paylaştı.

Google, her yıl sonunda düzenli olarak açıkladığı arama trendlerinin sonuçlarını paylaştı. Şirket 2022de dünyada en çok Wordle oyununun, Türkiyede ise Dolar/TLnin arandığını açıkladı.
Googlea göre dünyada 2022de en çok arananlar şöyle sıralandı:
WordleHindistan-İngiltereUkraynaKraliçe ElizabethHindistan-Güney Afrika
Dünyada en çok arananlarNew Yorkta yaşayan Josh Wardle tarafından kız arkadaşının oynaması için geliştirilen Worlde oyunu bu yıl Googleda en çok aranan kelime oldu.
2021den itibaren bilinen oyun Şubat 2022de Amerikan New York Times gazetesi tarafından milyonlarca dolara satıldıktan sonra iyice popülerleşti.
Arama listesinde Hindistan-İngilterenin ikinci, Hindistan-Güney Afrikanın beşinci sırada olmasının nedeni ise 10 Kasımda T20 Kriket Dünya Kupasında oynanan maçlar.

Ukrayna savaşı ve İngiltere Kraliçesi 2. Elizabethin ölümü, bu yıl Google haber aramalarında ilk sıradaydı.
Bunları takip eden haberler, bu yıl ABD, Brezilya ve Filipinlerde yapılan genel seçimler ve Monkeypox (maymun çiçeği virüsü) ile ilgiliydi.
Haziranda büyük bir ilgiyle takip edilen, Amerikalı aktör Johnny Deppin eski eşi Amber Hearde karşı açtığı karalama davasının ardından dünyada en çok aranan kişiler listesinde birinci sırada Johnny Depp, üçüncü sırada ise Amber Heard yer aldı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise dördüncü sırada.
En çok aranan sporcular listesinde ilk üç sırada tenisçiler Novak Djokovic, Rafael Nadalmore ve Serena Williams bulunuyor.
Googleda yapılan aramalara göre dünyada en popüler beş dizi, Euphoria, House of the Dragon, Moon Knight, The Watcher ve Inventing Anna oldu.
Süper kahraman filmleri 2022de en çok izlenen filmler listelerinde üst sıralarda yer alamadı ve Martin Scorsese ve Quentin Tarantino gibi ünlü yönetmenler tarafından eleştirildi. Ancak Google aramalarında oldukça popülerlerdi.

Googleda en çok aranan filmler, Thor: Love and Thunder (Aşk ve Gök Gürültüsü), Black Adam, Top Gun: Maverick, The Batman, Encanto oldu.
Türkiyede en çok arananlar
Googlea göre Türkiyede 2022de en çok aranan ilk 5 kelime şu şekilde sıralanıyor:

Dolar/TLBayram tatili kaç gün?ÖBA (Öğretmen Bilişim Ağı)BergenKediFutbolcuların ağırlıklı olduğu, en çok aranan ilk beş isim ise şunlardı:
IcardiEce ErkmenŞinasi YüzbaşıoğluMertensJoao PedroGoogleda yapılan aramalara göre en popüler beş dizi de şu şekilde sıralandı:
Yalı ÇapkınıDuy BeniGelsin Hayat Bildiği GibiTozlu YakaErşan KuneriRüyada, Ben Neden...?, Nasıl olunur?Türkiyede öne çıkan aramalar arasında Rüyada, Ben Neden...? ve Nasıl olunur? başlıklı aramalar da bulunuyor.
Googleda yapılan ve Rüyada diye başlayan ilk beş arama şu şekilde sıralandı:
Rüyada deprem olmasıRüyada erkek bebek doğurmakRüyada yazın kar yağdığını görmekRüyada teyze kızı görmekRüyada mezarlık görmek ne anlama gelirBen Neden...? araması ise şu şekilde sıralandı:
Ben neden sevilmiyorumBen neden bu kadar çirkinimBen neden doğdumBen neden dışlanıyorumBen neden eziğimSon olarak da Nasıl olunur? araması sıralaması şöyle:
Özel Güvenlik nasıl olunurGassal nasıl olunurRüzgar Türbini Servis Teknisyeni nasıl olunurBüyükelçi nasıl olunurVatman nasıl olunur

Son güncelleme: 15:01 08.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı