• Turkhane Logo

Google 2023'te "en çok arananları" açıkladı

Dünyanın en büyük arama motoru Google, 2023 yılında kullanıcıların çeşitli alanlarda en çok aradığı kelimeleri açıkladı. Haber alanında Kahramanmaraş depremleri üçüncü sırada yer aldı.

14:32 11 Aralık 2023 Pazartesi
Google 2023'te
Dünyanın en büyük arama motoru Google, 2023 yılında kullanıcıların çeşitli alanlarda en çok aradığı kelimeleri açıkladı. Haber alanında Kahramanmaraş depremleri üçüncü sırada yer aldı.

Dünyanın en büyük internet arama motoru Google, 2023ün en çok arananlarını açıkladı.
1 Ocak-27 Kasım tarihlerini kapsayan listede Hamasın 7 Ekimde İsraile saldırmasıyla Gazzede başlayan savaş, haberler alanında 2023ün en fazla arama yapılan konusu oldu. İsrail-Hamas savaşını, Titan denizaltısının trajik sonu izledi. Titanik enkazına turistik gezi düzenleyen Titan isimli küçük denizaltıyla dalıştan 1 saat 45 dakika sonra irtibat kesilmiş, içindeki beş kişinin akıbeti günler süren endişeli bir bekleyişe neden olmuştu. Denizin derinliklerinde basınç nedeniyle infilak ettiği saptanan Titanın parçaları, Titanik enkazının yakınlarında bulunmuştu.
Google aramalarında haber alanında üçüncü sırada ise Şubat ayında Türkiye ve Suriyede büyük hasar ve can kaybına yol açan depremler yer aldı. 6 Şubatta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki deprem, Türkiyede 50 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.
En çok aranan isimler Hamlin ve RennerGoogleda aranan kişiler listesinde ise Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL) takımlarından Buffalo Billsin oyuncusu Damar Hamlin birinci sırada yer aldı. Ocak ayında sahadayken kalbi duran ve kalp masajıyla hayata döndürülen Hamlin, günlerce hastanede komada kalmıştı. Hamlin 12 Ağustosta yeniden sahalara dönmeyi başardı. Hamlini, kar küreme makinesi altında kalarak ağır yaralanan aktör Jeremy Renner ile ilgili aramalar izledi. 2023te hayata gözlerini yuman Rock müziğin kraliçesi Tina Turner ve aktör Matthew Perry de en çok aranan kişiler arasında yer aldı.
Eğlence dünyası alanında ise en çok aranan kelime, 2023te gösterime giren komedi filmi nedeniyle Barbie oldu. Atom bombasının babası olarak tanınan ABDli fizikçi J.Robert Oppenheimerin hayatını konu alan film vesilesiyle Oppenheimer ve Hint korku filmi Jawan da ikinci ve üçüncü sırada geldi.
Googleda 2023te en çok aranan şarkılar ise Japon müzik grubu Yoasobinin Idol, Jason Aldeanin Try That In A Small Town ve Shakira ile Bizarrapın birlikte söylediği Bzrp Music Sessions, Vol. 53 oldu.
En çok aranan yemek tarifi, Kore mutfağından Bibimbap olurken, Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messinin yeni kulübü Inter Miami CF de spor alanında en çok aranan kelime olarak kayıtlara geçti.
İnternet ansiklopedisi Wikipedia da geçen hafta en çok arananlar listesini açıklamış, burada ise yapay zekayla çalışan sanal asistan ChatGPT birinci sırada çıkmıştı.

Son güncelleme: 14:32 11.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı