• Turkhane Logo

Facebook, Instagram ve WhatsApp paralı oluyor

Meta çalışanlarına gönderilen bir nota göre, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta

12:28 01 Eylül 2022 Perşembe
Facebook, Instagram ve WhatsApp paralı oluyor
Meta çalışanlarına gönderilen bir nota göre, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta

The Vergeün ulaştığı nota göre, yeni bölüm, Metanın üçü de milyarlarca kullanıcıya sahip olan ana sosyal uygulamalarında ücretli özellikler oluşturmaya yönelik ilk ciddi adım.

Metanın reklam işi, Appleın iOStaki reklam izleme değişiklikleri ve dijital reklam harcamalarındaki geri çekilme nedeniyle ciddi şekilde zarar gördükten sonra kuruldu .

Yeni Para Kazanma Deneyimleri olarak adlandırılan grup, daha önce Metanın araştırma başkanı olan Pratiti Raychoudhury tarafından yönetilecek.

REKLAM KAPATMA OLMAYACAK
NTVde yer alan habere göre, Metanın grubunu denetleyen ve gelirlerden sorumlu başkan yardımcısı John Hegeman, The Verge ile yaptığı röportajda, şirketin reklam işini büyütmeye kararlı olduğunu ve insanların uygulamalarında reklamları kapatmak için ödeme yapmalarına izin verme planlarının olmadığını söyledi.

İnsanların para ödemeye istekli olacağı ve ödemekten heyecan duyacağı yeni tür ürünler, özellikler ve deneyimler oluşturmak için fırsatlar gördüğümüzü düşünüyorum dedi.

Düşünülmekte olan ücretli özellikler hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi reddetti.

Metanın geliri neredeyse tamamen reklamlardan geliyor ve uygulamalarında halihazırda çeşitli ücretli özelliklere sahip olmasına rağmen, sosyal medya devi şu ana kadar kullanıcıları ücretlendirmeyi bir öncelik haline getirmedi.

Facebook grup yöneticileri, özel içeriğe erişim için zaten ücret alabilir ve içerik oluşturuculara göndermek için sanal yıldızlar satın alınabilir.

WhatsApp, belirli işletmelerden müşterilerine mesaj gönderebilmeleri için ücret alıyor ve Instagram kısa süre önce içerik oluşturucuların özel içeriğe erişim için bir abonelik ücreti almaya başlayabileceğini duyurdu.

Haziran ayında CEO Mark Zuckerberg , şirketin 2024 yılına kadar ücretli özelliklerden ve aboneliklerden işlem kesintisi yapmayacağını söyledi.

Son güncelleme: 12:28 01.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı