• Turkhane Logo

Elon Musk yanlış Signal’i Mars’a uçurdu!

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk'ın mesajlaşma uygulamalarını kastederek attığı

15:22 12 Ocak 2021 Salı
Elon Musk yanlış Signal’i Mars’a uçurdu!
Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk'ın mesajlaşma uygulamalarını kastederek attığı

Elektrikli araç üreticisi Teslanın patronu Elon Muskın Twitterdaki bir paylaşımını yanlış anlayan ABDliler, bir şirketin hisse değerini yüzde 6350 artırarak inanması zor bir olaya imza attı.
Her şey 7 Ocakta Muskın attığı bir tweet ile başladı. Whatsappın kullanıcı verilerini Facebook ile paylaşma zorunluluğu getirmesine ilişkin tartışmaya dair Musk, Twitterda 42 milyon takipçili hesabından “Use Signal” (Signal kullanın) ifadesinin yer aldığı bir paylaşım yaptı.
60 CENT’TEN 70 DOLARA FIRLADIAslında Muskın kastettiği, mesajlaşma uygulaması Signal idi ancak ABDliler, söz konusu tweet üzerine Teksas merkezli küçük bir tıbbi cihaz şirketinin hisselerini almaya başladı.
6 Ocakta 0,60 dolar olan şirketin hisseleri, 11 Ocakta yüzde 6350 artışla 38,70 dolara yükseldi. Şirketin piyasa değeri de 470 milyon doları aştı.
7 Ocakta şirketin hisse değeri yaklaşık 6 katına, 8 Ocakta yaklaşık 12 katına yükseldi. Hafta sonu konuya dair haberler çıktı ve yanlış hissenin alındığı belirtildi. Buna rağmen dün, şirketin hisse değeri bir ara 70 dolara kadar yükseldi. Daha sonra günü 38,70 dolarla kapattı.
CEO KONUŞTU: DİKKATLİ YATIRIM YAPINBloomberge konuşan Signal Advance şirketinin CEOsu Dr. Chris Hymel, insanlara özenli ve dikkatli yatırım yapmalarını tavsiye ettiklerini belirtti. Hymel ayrıca, Musk ya da Signal uygulamasıyla bir ilişkileri olmadığını dile getirdi.
Signal Advance şirketinin 2019dan bu yana yıllık rapor yayımlamadığı, 2014-2016 döneminde gelir elde etmediği belirtildi.
Yanlış hisse değerindeki bu artış, ABDde ve birçok ülkede hisse senedi piyasalarında ortaya çıkan balonun bir göstergesi olarak da yorumlandı.
Musk, 194 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı konumunda.

Son güncelleme: 15:22 12.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı