• Turkhane Logo

Disney'den, şifre paylaşımıyla ilgili radikal karar

CEO Iger, Disney'in haziran ayından itibaren şifre paylaşımını engellemeye başlayacağını söyledi.

05:29 05 Nisan 2024 Cuma
Disney'den, şifre paylaşımıyla ilgili radikal karar
CEO Iger, Disney'in haziran ayından itibaren şifre paylaşımını engellemeye başlayacağını söyledi.

Walt Disney Tepe Yöneticisi Bob Iger, haziran ayından itibaren abonelerin şifre paylaşımında kısıtlamalara başlayacaklarını duyurdu.

Amerikalı eğlence devi bu adımıyla abone sayısındaki artışı hızlandırmayı ve çevrimiçi yayıncılık bölümünü karlı hale getirmeye çalışıyor.

Walt Disneyin rakibi Netflixin şifre paylaşımına yönelik kısıtlamaları, 2023ün ikinci yarısında yaklaşık abone sayısını 22 milyon arttırmasına yardımcı oldu ve Wall Streetin beklentilerini aştı

Yayın endüstrisinde konsolidasyon ihtiyacı sinyalini veren Iger, CNBCe verdiği röportajda Disneyin uzun vadede çift haneli kar marjına ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

Igerin röportajı, aralarında yönetimin düşük performans gösterdiğini savunan Nelson Peltzin de bulunduğu yatırımcılarla güç savaşında diğer yatırımcıların kendisini ve şirket yöneticilerini desteklemesinden bir gün sonra geldi.

Disney, film ve televizyon serilerini yeniden canlandırmaya, çevrimiçi yayın birimini karlı hale getirmeye ve spor ağı ESPNin geleceğini inşa etmek için ortaklar bulmaya çalışıyor.

Iger, ESPNin stratejik ortağı için görüşmelerin sürdüğünü söyledi

Son güncelleme: 05:29 05.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı