• Turkhane Logo

Apple, eski mühendisine bilgileri sızdırdığı için dava açtı

Apple, Vision Pro ve Journal uygulama ayrıntılarını sızdırdığı iddiasıyla eski iOS mühendisine dava açtı.

13:17 29 Mart 2024 Cuma
Apple, eski mühendisine bilgileri sızdırdığı için dava açtı
Apple, Vision Pro ve Journal uygulama ayrıntılarını sızdırdığı iddiasıyla eski iOS mühendisine dava açtı.

Apple, eski bir çalışanını, şirketin geliştirdiği Journal uygulaması ve Vision Pro gibi cihaz ayrıntıları dahil olmak üzere gizli bilgilerin gazetecilere ve diğer şirketlerin çalışanlarına sızdırılması nedeniyle dava ediyor. On gün önce Kaliforniya eyalet mahkemesinde açılan davada Andrew Aude isimli çalışanın; stratejiler, çalışan sayısı ve diğer ürün donanım özellikleri gibi bilgileri de sızdırdığı belirtiliyor.
Yalnızca Haziran ve Eylül 2023 arasında Aude, şifreli bir mesajlaşma uygulamasını kullanarak Audenin Homeboy adını verdiği bir Wall Street Journal gazetecisiyle 1.400den fazla kez bağlantı kurduğu ileri sürüldü. Ayrıca Audenin The Informationdaki başka bir gazeteciye de 10 binden fazla kısa mesaj gönderdiği belirtildi.
Şirket, bu sızıntıların 2023ün sonlarına kadar keşfedilmediğini belirtiyor. Apple temsilcileri, Kasım 2023te Aude ile ilk kez görüştüğünde Audeun sızıntılara karıştığını reddettiğini ve Apple tarafından verilen iPhoneunun yanında olmadığını belirttiğini söyledi. Ancak daha sonra Audeun, tuvalete gitmek isteyip telefonundaki Signal uygulaması da dahil, önemli miktarda kanıtı cihazından kalıcı olarak sildiği iddia edildi.
12 Aralıktaki ikinci toplantıda ise Audeun en az iki gazeteciye bilgileri sızdırdığını itiraf ettiği belirtiliyor. Üç gün sonra işten çıkarılan Audeu dava eden şirket; tazminat, ikramiye ve hisse senedi opsiyonlarının iadesi talebinde bulunuyor.

Son güncelleme: 13:17 29.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı