• Turkhane Logo

Yeni Stadyum'un bir garip açılış hikayesi: Kendin çal, kendin oyna!

Adana'da Yeni Stadyum'un açılışına hükümetin müdahalesine tepkiler sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür içeren bilboardlar taraftar grupları arasında başka bir tartışma konusu oldu.

22:27 09 Mart 2021 Salı
Yeni Stadyum'un bir garip açılış hikayesi: Kendin çal, kendin oyna!
Adana'da Yeni Stadyum'un açılışına hükümetin müdahalesine tepkiler sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür içeren bilboardlar taraftar grupları arasında başka bir tartışma konusu oldu.


TFF profesyonel liglerinden Spor Toto 1. Ligi’nde yer alan ve şehrin iki köklü kulübü olan Adana Demirspor ile Adanaspor’un ortak olarak kullandığı 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu’nun şehir merkezinden taşınmasına ilişkin karar yıllar öncesinde alınmış olmasına rağmen yeni stadyumun açılışı ancak geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilebildi.

5 Ocak Fatih Terim Stadyumu’nun adı değişerek Yeni Stadyum isminin verildiği stadın açılması ile birlikte ortaya çıkan tartışmalar ise yapım sürecindeki kadar dikkat çekiciliğini koruyor.


Öyle ki, 14 Şubat günü Adanaspor-Adana Demirspor derbisi ile açılacağı söylenen stadyumun açılışı zeminin henüz hazır olmadığı söylenerek bir hafta sonrasına ertelenmişti.

Ancak zeminin durumundan ziyade iddialara göre AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programı o hafta uygun olmadığı için açılış bir hafta sonraya ertelenmiş oldu.

Evrenselde yer alan habere göre, bir hafta sonra stadyumda oynanan Adana Demirspor-Altay maçına ise AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan konferansla bağlanarak açılışı gerçekleştirdi.

12 Şubat günü stadyumda gerçekleşmesi planlanan taraftara açık antrenmanı izlemeye gelen binlerce Adanaspor taraftarı ise son dakika alınan erteleme kararından sonra stada giriş yapamadan dağılmak zorunda kaldı.

BİZ TEŞEKKÜR ETMİYORUZ ETİKETİYLE TEPKİ GÖSTERİLDİ

Stadyumun açılışı dahi hükümetin pek çok müdahalesi yüzünden tartışmaları beraberinde getirip taraftarlardan tepki toplarken, açılışın ardından Adana’nın dört bir yanında boy gösteren bilboardlar ise şehirde taraftarlar arasında başka bir tartışma konusu oldu. Bu bilboardlarda AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmiyle beraber ‘Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım. Yeni Adana Stadyumu açıldı. Adana’mıza hayırlı olsun’ yazıları yer alırken görsellerin altında ise ‘Adanaspor Taraftarları’ ve ‘Adana Demirspor Taraftarları’ imzaları yer alıyor.

İki takımında taraftar gruplarından bu yönde destek açıklamaları gelmezken sosyal medyada #BizTeşekkürEtmiyoruz hasthagiyle binlerce kişi bilboardları protesto etti.

ADANASPOR TARAFTARI OLARAK BİZLER TEŞEKKÜR ETMİYORUZ

Yaşananları Kendin çal, kendin oyna olarak gördüklerini dile getiren KaplanPenche grubu ‘’7 yıldır tamamen siyasi sebeplerden dolayi bitirilmeyen, ulaşım sıkıntısı çözülmeyen bir stad projesi oldu’’ dedi. Yaptıkları pankartların da içeri alınmadığını dile getiren grup, ‘’İsim konusunda Adana halkına danışılmadı. Hatta ve hatta sosyal medyada gündem oluşturup şehir dışından insanlara bile siyasi isim olması için tweetler attırıldı. Renklerini bile baskılarla değiştirdiğimiz, Adana’ya yakışır bir derbi ile açılmayan sadece şov yapıp, yaptım demek için açılan bu stadyumu yaptiran ‘Cumhurbaşkanı’na Adanaspor Taraftarı olarak bizler teşekkür etmiyoruz!’’ diyerek tepki gösterdi. 

Son güncelleme: 22:27 09.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı