• Turkhane Logo

VakıfBank, Şampiyonlar Ligi’nde üst üste 10. kez yarı finalde

VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasında, Polonya temsilcisi Developres Rzeszow’u 3-1 mağlup etti.

22:56 16 Mart 2022 Çarşamba
VakıfBank, Şampiyonlar Ligi’nde üst üste 10. kez yarı finalde
VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasında, Polonya temsilcisi Developres Rzeszow’u 3-1 mağlup etti.


Dünya, Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası Şampiyonu VakıfBank, CEV Şampiyonlar Liginde de yoluna devam ediyor. Tarihinde 4 kez CEV Şampiyonlar Liginde şampiyonluğa ulaşan ve bu turnuvayı en çok kazanan iki takımdan biri olan sarı-siyahlılar, ilk maçta deplasmanda 3-2 yenildiği karşılaşmanın rövanşında Polonya temsilcisi Developres Rzeszowu 3-1 yenerek üst üste onuncu, toplamda ise on dördüncü kez yarı finalde boy gösterme hakkı elde etti.

VakıfBank Spor Sarayındaki mücadeleye güçlü bir başlangıç yapan VakıfBank, Isabelle Haakın 8 sayı katdettiği seti 25-15 kazanarak 1-0 öne geçti. İlk bölümü çekişmeli geçen ikinci sette ise giderek vitesi artıran VakıfBank, 25-19luk skorla durumu 2-0a getirdi. Üçüncü sette heyecan son anlara kadar sürerken kazanan 25-23lük skorla konuk ekip oldu. Yine büyük bir çekişmeye sahne olan son seti bu kez aynı skorla VakıfBank kazandı ve sarı-siyahlılar 3-1lik zaferle adını yarı finale yazdırdı.


VakıfBankta Isabelle Haak 28 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken İsveçli yıldız bu performansıyla karşılaşmanın en değerli oyuncusu da seçildi. Gabinin 19, Michelle Bartsch-Hackleynin 15 sayı kaydettiği maçta Zehra Güneş ise 11 sayıyla çift hanelere ulaştı.

GUIDETTI: TAKIMIM BASKIYLA BAŞ EDEBİLDİĞİ İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Karşılaşmanın ardından mücadelenin zorluğuna değinen VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti: “Rakibimizin oyuncularını, koçunu ve teknik ekibini kutlarım. Son derece iyi bir performans gösterdiler. Burada da Polonyada da bizi bir hayli zorladılar. Oyuncularımı da kutluyorum çünkü büyük bir baskı altındaydık. Ancak hep dediğimiz gibi “Baskı bizim için edilmiş bir ayrıcalıktır”. Bu nedenle bugün bu baskıyı yaşadığımız için de takımım bu durumla bu kadar güzel baş edebildiği için de çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Opet ile karşı karşıya gelecek.

VakıfBank:  Cansu Özbay, Gabi, Zehra Güneş, Isabelle Haak, Michelle Bartsch-Hackley, Chiaka Ogbogu, Ayça Aykaç (L), Meryem Boz, Tuğba Şenoğlu, Buket Gülübay
Developres Rzeszow:  Katarzyna Wenerska, Kara Bajema, Magdalena Jurczyk, Bruna Honorio Marquez, Jelena Blagojevic, Anna Stencel, Aleksandra Szcyglowska (L), Julia Binczycka, Izabella Maria Rapacz 1
Setler:  25-15, 25-19, 23-25, 25-23

 

Son güncelleme: 22:56 16.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı